Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Reggaeton Be gone
Roni BandiniReggaeton Be gone

Un home crea un aparell per detectar reggaeton i apagar-lo (i ens explica com fabricar-lo a casa)

‘Reggeaton Be Gone’ ataca l’altaveu des del qual s’emet la música a partir de la intel·ligència artificial

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Molts pisos de Barcelona tenen parets de paper. Alguns ho saben de primera mà perquè dia rere dia escolten les converses dels veïns. O la televisió. O la seva llista de reproducció, que porten escoltant en bucle des de fa un parell de mesos. Si existeix una relació cordial entre els habitants del mateix replà, o si els aldarulls sonors són puntuals, aquestes quotidianitats es passen per alt, però si són constants i, a més, no hi ha un avinença, pot ser un veritable infern. 

Roni Bandini, un inventor argentí especialitzat en intel·ligència artificial, semblava viure en aquest turment. Des de les 9 del matí havia d’aguantar la música de reggaeton a tot volum que posava el seu veí. Pot ser una conversa hauria estat suficient per tallar aquesta rutina empipadora. O, pot ser, podria haver contraatacat amb heavy per afluixar la motivació matinal del veí. Però Bandini, amb les seves habilitats de programació, va decidir emprendre una resolució radical i ha fabricat un aparell per intervenir els altaveus Bluetooth del seu veí. 

Inspirant pel dispositiu TV-B-Gone, un petit comandament que pot apagar pràcticament tots els televisors, Bandini ha creat el 'Reggaeton Be Gone', una màquina capaç de detectar aquest gènere per després apagar o interferir el senyal de l'altaveu que es troba a prop. L’artefacte opera gràcies a una Raspberry Pi, un ordinador monoplaca, i la intel·ligència artificial. I si algú d’entre vosaltres domina aquesta tecnologia (i necessita posar en pausa la música de Daddy Yankee que el seu veí utilitza com a despertador), pot seguir les instruccions que Bandini ha publicat per fabricar la màquina. 

El pas a pas per fer un 'Reggaeton Be Gone' casolà

Per començar, cal comptar amb una intel·ligència artificial entrenada per tal que reconegui el reggaeton (l’argentí usa Machine Learning). Cal descarregar-se diverses cançons del gènere, classificar-les a partir d’un algoritme i desenvolupar un model per al sistema operatiu Linux, sota un processador ARM, capaç de reconèixer els patrons musicals d’aquestes cançons. Quan el model està preparat es descarrega a l’ordinador monoplaca i es connecta a una petita pantalla OLED, que mostra en temps real els processos que està fent. Si arribeu fins aquí, ja teniu el vostre 'Reggaeton Be Gone' personal.

Si tot va com està previst, aquest artefacte casolà ha de ser capaç de detectar els patrons del reggaeton i arribar a determinar el volum del destí per poder reduir-lo, fins al punt de poder apagar la reproducció musical per complet.

Altres màquines

Bandini és un prodigi de la programació i la fabricació d'invents. Potser és el nostre doctor Emmett Brown modern i no ho sabem. I és que 'Reggaeton Be Gone' no és l’única peça que ha dissenyat. Ha creat, entre d’altres, la 'màquina per fer ploure', una versió de la maquinària que Baigorri Velar va popularitzar a finals dels anys 20 i que promet fer caure un ruixat. I també ha hackejat la seva rentadora per tal de burlar l’obsolescència programada i de pas afegir una funció en què els programes de rentada s’anomenen com diferents escriptors.

@ronibandini Historia del lavarropas Samsung hackeado con Arduino a causa de la obsolescencia programada. Ciclos de lavado con nombres de escritores, notificación por Telegram, cotización del dólar y... Doom (sort of) #f #fyp #foryou #fypシ #foryoupage #fy #para #parati #arduino #doom #lavarropas #telegram #obsolescencia #culturamaker #diy #hack #samsung ♬ original sound - Roni Bandini

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de Barcelona al 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat