Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Reanimació cardiopulmonar
Shutterstock

La llista d'Spotify que et salvarà la vida (literalment)

Mar Vallverdú
Escrit per
Mar Vallverdú
Publicitat

La reanimació cardiopulmonar (RCP) és una tècnica d'emergència que pot salvar la vida d'una persona que hagi patit una aturada respiratòria o cardíaca. Però per fer-la correctament s'ha d'exercir una pressió sobre el pit de la víctima al ritme correcte i, encara que hagis sigut entrenat degudament, a vegades pot ser una feina difícil. És per això que el New York Presbyterian Hospital ha decidit facilitar la feina de salvar vides fent una 'playlist' a Spotify. 

'Just Dance' de Lady Gaga, 'Another Brick On The Wall' de Pink Floyd o 'Crazy In Love' de Beyoncé, encara que no semblin tenir res en comú (a part de ser tots uns super 'hits'), comparteixen l'especial característica que tenen un ritme de 100 pulsacions per minut, l'ideal per fer un massatge cardíac. Si ets fan de The Office, potser ja coneixies la cançó 'Stayin' Alive' dels Bee Gees per practicar un RCP, però en aquesta llista hi trobaràs 47 cançons més que s'adaquen a aquest ritme que t'ajudarà a salvar vides.  

La llista ja té més de 70.000 seguidors i, com diu la seva descripció, "escull-ne una per memoritzar, en cas de que mai necessitis salvar una vida". 

Últimes notícies

    Publicitat