Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Descobreix l'any de construcció dels edificis de BCN amb aquest mapa

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Fa uns dies em vaig preguntar en quin any van construir l'edifici a on visc. Vaig escriure l'adreça i 'any de construcció' a Google i vaig trobar-me amb el projecte Big Time Bcn; un mapa interactiu publicat el 2014 que cataloga els edificis de la ciutat des de les seves primeres construccions, vora el segle 10 i fins avui. Els més de 2000 anys de vida de la ciutat traslladats a un mapa disponible per a tothom. Meravellós. Podeu explorar-lo clicant aquí

A banda d'esbrinar l'any de construcció de l'edifici on visc (1890), de l'edifici des d'on fem Time Out (1900) i de tants altres espais que freqüento o que veig gairebé cada dia, he pogut passejar pel passat i present de la ciutat, prenent consciència del temps i l'herència. Com bé expliquen a la descripció del projecte, de l'estudi 300.000 km/s, "la nostra memòria depèn de les imatges que podem veure i recordar". Això és el que ells van fer amb Big Time Bcn: una cartografia que marca el passat de la Barcelona moderna i que té com a objectiu explicar la imatge actual de la ciutat, que s'ha anat configurant durant milers d'anys de consciència col·lectiva.

Fer-lo servir és senzillíssim. Podeu moure-us per tota la ciutat, apropar-vos fins a veure els noms dels carrers i descobrir l'any de construcció de cada edifici – a la cantonada superior esquerra– amb només posar el cursor sobre cadascun.

A la dreta hi trobareu la llegenda que indica l'ús dels colors (diverses escales de negres, grisos, blaus i blancs) segons les èpoques, i els diferents nivells de protecció: els béns culturals d'interès nacional (vermell), els béns culturals d'interès local (fúcsia) i els d'interès urbà (rosa). Amb color groc marquen també les àrees de protecció.

Les dades amb què han confeccionat el mapa provenen de la Direcció General del Cadastre i de l'Ajuntament de Barcelona.

Big Time Bcn és un projecte de 300.000 km/s, un estudi d'arquitectes, urbanistes i enginyers que ofereix serveis de disseny, anàlisi de dades i consultoria per a ciutats. Apliquen la tecnologia a l'arquitectura, la ciutat i el territori per trobar noves maneres de transformar l'entorn, treballen amb dades, les comparteixen i les fan comprensibles per a la ciutadania i per a resoldre problemàtiques urbanes i col·laboren amb institucions públiques, firmes internacionals, institucions culturals i altres organitzacions. Podeu descobrir tots els seus projectes aquí.

També podeu comprar-lo imprès aquí

NO T'HO PERDIS: Els passatges més bonics de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat