Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un mapa mostra els 155 lavabos públics de Barcelona

Tres barcelonins han creat i difòs per Twitter un mapa que geolocalitzant els wc públics i gratuïts

Mireia Deu
Escrit per
Mireia Deu
Publicitat

Segur que alguna vegada has sortit a passejar o simplement la teva jornada laboral et fa estar moltes hores fora de casa i... pam, de sobte et venen ganes d'anar al lavabo. Fins fa relativament poc no hi havia cap problema, podies entrar a un bar, restaurant o establiment públic i tot solucionat. Però entre les restriccions horàries, els establiments tancats i que molts ciutadans no saben on hi ha un lavabo públic a la ciutat,  aquesta situació quotidiana esdevé un problema per a molts. Davant d'això, tres barcelonins –@urixturing, @alvaromartinez i @annabzz–, han creat i difós a Twitter un mapa amb els 155 punts on hi ha lavabos públics a Barcelona. 

Al novembre, l'Ajuntament de Barcelona es va comprometre a geolocalitzar els lavabos públics de la ciutat, ja que només els de Ciutat Vella són visibles. Finalment el Consistori va decidir no difondre aquests punts a la ciutadania per tal d'evitar cues i aglomeracions en el context de pandèmia actual. En comptes d'un mapa, l'Ajuntament  va proporcionar un llistat dels lavabos disponibles i, a partir d'aquí, aquests tres ciutadans barcelonins han elaborat el mapa. 

Tal com han informat els creadors de la iniciativa pel seu compte de Twitter, els punts van ser revisats per última vegada el 30 de gener d'aquest mateix any i, si sabeu d'algun altre lavabo que no hi és al mapa, es poden fer aportacions. De fet com més, millor. 

NO T'HO PERDIS: El mapa interactiu per saber el nombre de contagis de BCN barri a barri

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat