Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un mapa mostra els edificis bombardejats a la Guerra Civil a Catalunya

Edificis Ferits és un espai per aprendre i per participar en la recerca de marques de bombes i metralla

Escrit per
Raquel Cruz
Publicitat

A Barcelona encara es poden apreciar gran quantitat d'edificis amb impactes de bales i de bombes que van ser llançades durant els atacs aeris de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). Per aquesta raó neix el projecte Edificis Ferits, una nova eina participativa que té l'objectiu de recollir i difondre el patrimoni i la memòria dels bombardeigs de la guerra. 

El primer pas per submergir-se en aquest espai és navegar pel mapa interactiu i aprendre a veure els edificis que van ser danyats, així com els que avui dia encara estan ferits. El segon pas és sortir a passejar i ser molt observador per aconseguir identificar els diferents tipus d'impactes que pot patir un edifici. Ho podràs fer amb l'ajut d'aquest dibuix que mostra l'impacte en detall i les categories que hi ha. 

Edificis Ferits
Foto: Edificis Ferits

  

Una vegada has trobat un edifici ferit, l'únic requisit per al tercer i últim pas és fer-ne una fotografia, també dels impactes en detall, per després pujar-la a la web i participar en la recuperació del patrimoni dels bombardeigs. Aquest peculiar projecte està impulsat per l’Associació Memòria Soterrada, formada per antigues alumnes del Grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona i per arqueòlegs professionals.

Mapa Edificis Ferits
Foto: edificisferits.cat

NO T'HO PERDIS: Exposicions de fotos antigues per descobrir com era la Barcelona del passat

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat