Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Open Arms
Foto: Open Arms / ACN

Open Arms simula un naufragi a la Barceloneta per denunciar persones ofegades al Mediterrani

Un centenar de voluntaris, sota la direcció artística de la Fura dels Baus, han cobert la sorra amb peces de roba per recordar les més de 2.600 víctimes ofegades al mar aquest 2023

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

La platja de la Barceloneta s'ha despertat aquest dilluns 11 de desembre amb l'escena d'un naufragi. Un centenar de voluntaris d'Open Arms han cobert la sorra de la platja de Sant Sebastià amb peces de roba per denunciar les més de 2.600 dones, homes i nens que han perdut la vida al mar Mediterrani aquest 2023. La instal·lació reivindicativa vol conscienciar i sensibilitzar sobre la necessitat de preservar el dret a la vida i fer visible la crisi humanitària arrel de les polítiques migratòries europees.

La iniciativa s'ha fet sota la direcció artística de Carlus Padrissa i el seu equip de La Fura dels Baus per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans i ha comptat amb la participació dels voluntaris de l'ONG, que iniciarà la missió número 107 el pròxim 22 de desembre.

Segons ha explicat a l'ACN el director i fundador d'Open Arms, Oscar Camps, la voluntat del muntatge era apropar-se a la costa europea de la Mediterrània per "dimensionar la magnitud d'aquest genocidi" i ha afegit que l'acció ha de servir per donar una idea "de la magnitud de l'emergència humanitària que s'està produint".

Camps ha recordat que des del naixement d'Open Arms l'any 2015, l'ONG ha estat testimoni de 30.000 persones ofegades al mar Mediterrani i ha recordat que, segons Nacions Unides, amb 1.000 morts en un any es considera conflicte armat i "aquí tenim tres conflictes armats a l'any".

NO T'HO PERDIS: Nadal 2023 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat