Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un voluntariat per ajudar nens i nenes a llegir

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Tens una hora lliure a la setmana? LECXIT (Lectura per a l'èxit educatiu) és un programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill que té per objectiu incrementar el nivell educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012, es porta a terme en més de 150 punts –escoles, biblioteques i centres cívics– d'arreu de Catalunya, i busquen voluntaris per fer tutories individuals d'una hora setmanal destinades a ajudar nens i nenes a llegir.


Per fer de voluntaris i voluntàries no es necessita cap formació específica; només, tenir un bon nivell de lectura en català i ganes de participar-hi. Els voluntaris reben una formació abans de començar el programa però després el poden adaptar segons els interessos i les necessitats de cada infant.

 
El voluntariat es fa de dilluns a divendres, a partir de les 16 o 17 h –segons el centre on es faci– i només dura 1 hora. Podeu consultar els centres de tota Catalunya on es fa el projecte. A Barcelona, trobareu centres a Ciutat Vella, l'Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Andreu i Sants-Montjuïc. Quan feu la inscripció, podeu triar a quin dels centres us agradaria fer el voluntariat.

 
Tal i com expliquen des de LECXIT, Segons l'informe PISA del 2015, el 15,4% dels estudiants no assoleixen les competències lectores bàsiques. Aquesta situació afecta el seu rendiment escolar en conjunt, ja que la manca de comprensió lectora porta a un baix rendiment en totes les matèries. El mateix informe vincula directament lectura i èxit educatiu, i diu que el 31% dels estudiants amb alt rendiment llegeixen entre 1 i 2 hores al dia. En aquest sentit, el paper de les famílies és clau: segons les dades de la OCDE –Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic– si els pares i mares llegeixen freqüentment amb els fills durant la primària, aquests obtenen millors resultats.


T'han agafat ganes de llegir? Consulta el nostre llistat de llibreries de culte

Últimes notícies

    Publicitat