Llibreries de culte a Barcelona

El paradís del lletraferit

© Maria DiasLlibreria Calders

Trobareu tot el que busqueu (pel que fa a llibres, és clar). Sigui pel seu increïble catàleg o per la seva especialització, aquestes llibreries són els temples dels lectors empedreïts. S'han guanyat aquest lloc a pols!

Llibreria Laie

Laie és una de les llibreries de capçalera de lletraferits i lectors a la recerca les darreres novetats literàries, d'àmbit nacional i internacional. El seu fons es completa amb referències bibliogràfiques de filosofia, història i ciències socials, art i arquitectura. Cinèfils i melòmans també hi trobaran el seu què.

Llegir-ne més

La Central

Malgrat els seus inicis com a llibreria especialitzada en Humanitats el 1996, La Central ha esdevingut una dels espais de referència entre lectors, autors i editorials. S'hi poden trobar títols d'antropologia, arquitectura i disseny, art i cinema, fotografia, però també referències de poesia i arts escèniques, entre d'altres. La narrativa nacional i internacional i edicions difícils de trobar coincideixen a l'espai del carrer Mallorca.

Llegir-ne més
Advertising

Norma Comics

Tant hi fa si us vau criar amb en Corto Maltès, 'El capitán trueno' o 'Bola de drac', si us agrada Art Spiegelman, Daniel Clowes o Jacques Tardi. Aquest és el paradís de tot amant de la vinyeta, siguin quines siguin les seves pleitesies. Amb un pis extra per a cinèfils i uns aparadors que no tenen vergonya de combinar Jack Skellington amb el bo de l'Spirou. Llamp de rellamp!

Llegir-ne més

Llibreria Calders

Isabel Sucunza i el llibreter Abel Cutillas van obrir l'any 2014 una llibreria al Passatge Calders que ha esdevingut una referència per al sector. Creada on abans hi havia una fàbrica de botons, la Calders es defineix com "una llibreria especialitzada en llibres". Hi trobareu narrativa, assaig i poesia, a més de títols en diferents idiomes. Però el seu punt diferencial és el seu compromís amb els autors locals. Amb un títol que és un clar homenatge a un autor del barri, Pere Calders, la llibreria vol ser un aparador pels autors més propers i oferir-los també un espai de ‘co-working’. La seva agenda, a més, inclou presentacions, exposicions i activitats que l'han transformat en un focus cultural actiu.

Llegir-ne més
Sant Antoni
Advertising

+Bernat

Enrique Vila-Matas en parlava a 'Aire de Dylan'. Aquest espai és la suma d'esforços d'una cinquantena de persones que es van unir per convertir la petita papereria Bernat en una gran superfície que ocupa un local on abans hi havia un monstruós 'sex shop'. Ara és una llibreria amb cafeteria, sala d'exposicions i molta empenta.

Llegir-ne més

La Carbonera Espai de Llibres

La Carbonera vol convertir-se en la llibreria del Poble-sec, amb la intenció de construir des del barri i per al barri una comunitat lectora que creixi i que estimi la literatura, els llibres i la cultura. Es tracta d'un projecte cooperatiu en què el treball es gestiona de manera compartida i cooperant, amb voluntat transformadora i amb una idea d’economia social i solidària.

Llegir-ne més
El Poble-sec
Advertising

Llibreria Nollegiu

La llibreria Nollegiu va obrir les portes el 27 d’octubre de 2013 al número 20 del carrer Amistat, al barri del Poblenou de Barcelona. Des del primer moment, la llibreria ha tingut una vocació: ser un agent actiu en la difusió de la lectura. Per aquest motiu, en el petit local del carrer Amistat, es programen actes cada dia relacionats amb llibres en format de recitals, presentacions, teatre, música, performances…

Llegir-ne més
El Poblenou

Taifa

Recomanat

Parada obligatòria del barri, on la gent omple els buits entre sessió i sessió dels Verdi, l'estona prèvia a la copa del Châtelet o posterior al gelat de cucurutxo de la plaça Revolució. Amb vint anys de vida, és un clàssic dispensari de literatura de Gràcia, de novel·les, poemaris i, sobretot, un subministre essencial de llibres de cinema.  

Llegir-ne més
Vila de Gràcia
Advertising

Casa Anita

Un espai dedicat a infants i joves on els adults també passen hores descobrint meravelles amb coberta, històries i un final. Es pot demanar consell a la llibretera, parar l’orella a les recomanacions que fa a la resta de clients o anar per lliure i remenar per seccions. Hi ha l’espai de tapa dura, per als que encara no saben llegir; el de contes populars i rondallística, al costat d’una petita selecció per a adults; i l’espai de narrativa, música, teatre, poesia i artistes, encarats a la secció de pedagogia, joc i llibres que parlen de llibres. Però la nineta dels ulls de Casa Anita són els àlbums il·lustrats, que esperen el seu torn per ser oberts, endreçats dins de caixes de vi.

Llegir-ne més

Documenta

El 1975, a les portes de la Transició, Josep Cots va fundar aquesta llibreria amb el propòsit que Barcelona tingués un espai especialitzat en novel·la, poesia, art, antropologia, filosofia i una llarga llista de disciplines. Cinc anys després, van convocar la primera edició del premi Documenta, destinat a promocionar autors joves. Actualment, el guardó també compta amb la participació de l'editorial Empúries.

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

11 comments
NMBCN

i la Jaimes de tota la vida (desde el 1941) ? i la Petita de Poblenou i moltes mes.....

torradascopier

a Copisteria Torradas tenim una Llibreria Solidaria per el Casal L'espurna del Raval

Estem a Villarroel, 200 (entre Paris i Londres) Barcelona, tambe recogim llibres i roba.

Adria R

Els de Time Out Barcelona són una gent fantàstica i un del pocs que sempre recolzen el món literari i les llibreries tot i que no es pot coincidir sempre amb ells, com incloure entre les llibreries de culte a FNAC o Casa del Llibre, potser a la pròxima classificació inclouen a Amazon España.


Aquest article és com les tapes dels bars "chungos" , truita de patates congelada amb el nom " de la casa" i a preu de Guiri.


Però no ens enfadem segurament és una broma  d´algun "cachondo/a" de redacció !!!

timbaler

Com sempre reeditant textes ja escrits. Aneu ¡amb compte de no posar, el proper cop, llibreries que ja han tancat! Ah!, i no sortiu del centre, els barris són perillosos!

Elena

Estic d'acord amb el comentari de la Marta. Moltes vegades a les llistes de millors llibreries, botigues, bars, etc, publiqueu els establiments més coneguts de la ciutat, però resulta que aquests tothom els coneix. M'agradaria que proposéssiu llocs nous de veritat o botigues mítiques de les de tota la vida que no són tan populars i tenen molt més encant.

Marta

Les llibreries de barri fan la seva funció i encara són més mítiques per la tasca que fan al llarg del temps. Prop de Sants hi ha Can Lletres, una llibreria que durant 40 anys ha vist créixer (i segueix veient) molts lectors! Com aquesta, a Barcelona, n'hi ha més! I haurien de sortir totes a la llista!

Rebecca

Us heu deixat la millor, Pequod Llibres (http://www.pequodllibres.com/), un autèntic temple a la bona literatura que porten dos llibreters de primera. Anoteu-la per un pròxim article, val molt la pena. Fins aviat!

Gonzalo

Us heu deixat Carrefour! La degradació final del "culte" del títol en un "temple del consum", segons l'anomeneu ben encertadament, hagués quedat encara més clara. I a fi de comptes, és l'empresa que més llibres ven, si de quantitats parlem. També aniria bé avisar que, com més "temple", més colla els proveïdors amb condicions si més no dubtoses, més aparadors ven per diners (i no per criteri), etc. El que vol dir que molts bons lectors no són particularment fidels a aquesta mena de religió (molt més econòmica que cultural) i que l'article, doncs, no sembla tenir gaire clar el seu propi criteri del que pugui ser una llibreria "de culte". Entenc que pugui haver-hi conceptes divergents; em costa més de creure que hi hagi una categoria única per aquest poti-poti on hi ha part del millor i part del més gros (però no més bo).

Daniel Schultes

Us hi heu deixat Gigamesh, tot un referent de la sub-cultura barcelonina.

Sandra

En aquest llistat trobo a faltar llibreries emblematiques de la Ciutat de Barcelona.