Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una docusèrie sobre la família Pujol arriba a HBO

Ja en coneixem la data d’estrena i alguns dels detalls!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Després de l’èxit del documental sobre el rei emèrit, ‘Salvar al Rey’, HBO continua apostant per aquest format, però aquesta vegada ha escollit centrar-se en els escàndols de corrupció d’una família catalana: la família de Jordi Pujol.

La nova producció d’HBO, que durà el nom de ‘La Sagrada Família’, s’estrenarà el 24 de novembre. A través de quatre episodis d’una hora, la sèrie documental s’endinsarà al clan Pujol-Ferrusola per a mostrar tot l’entramat de corrupció de Jordi Pujol, la seva dona i els seus fills, que van ser acusats d’aprofitar les influències polítiques del seu pare per fer prosperar els seus negocis i acumular fortunes.

La sèrie parteix de la vida de Jordi Pujol, que va mutar d'exemplar metge catalanista i catòlic a banquer. També explica la detenció i condemna a set anys de presó per activitats contra el règim de Franco. Fundador del partit Convergència Democràtica de Catalunya, guanyador de les primeres eleccions autonòmiques catalanes després de les quals va encadenar tres majories absolutes, Jordi Pujol es va convertir en el líder carismàtic del centre-dreta nacionalista a Catalunya i garant de la governabilitat d'Espanya tant amb el PSOE com amb el PP.

Així doncs, després de conèixer a fons el personatge, que va ser president de la Generalitat entre el 1980 i el 2003, el documental ens porta al moment en què aquesta figura mítica es va enfonsar: El 25 de juliol del 2014, va confessar que posseïa una fortuna no declarada a Andorra. La sèrie explica com aquesta confessió va obrir definitivament les comportes a les sospites d'activitats de corrupció que van acompanyar durant dècades Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus set fills. 

‘La Sagrada Família’ està codirigida per David Trueba i Jordi Ferrerons i ha comptat amb la participació i testimoni de més d'un centenar de personalitats del món de la política, el periodisme i la magistratura que han col·laborat o estudiat l'expresident de la Generalitat i membres de la seva família.

Així doncs, tot apunta que no sempre fan falta elements ficcionals per a quedar-nos enganxats a la pantalla: la història de la família Pujol ens tindrà bocabadats amb trames de corrupció, política, diners, espionatge i assumptes de família a partir del 24 de novembre. 

NO T'HO PERDIS: 8 sèries noves que t'enganxaran des del primer a l'últim capítol

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 





Últimes notícies

    Publicitat