Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Lluvia de estrellas en la Mujer dormida
Foto: Shutterstock

Una pluja d'estels il·luminarà el cel fins el 25 d'abril

Per Carla Romera
Publicitat

Una de les coses positives que hem guanyat d'estar tancats és la caiguda històrica dels nivells de contaminació. L'impacte que ha tingut sobre el planeta nostre aturada d'activitat és considerable. Cada vegada hi ha més albiraments d'animals salvatges, el mar recupera a poc a poc la seva biodiversitat a les costes i els cels estan més clars.

Això últim ens beneficia a tots, sobretot a l'abril, un mes en què dos grans esdeveniments astronòmics il·luminen el cel. Vam veure la Superlluna rosa els dies 7 i 8, omplint el cel d'una manera poc comuna. I ara, del 16 al 25 d'abril, podrem observar cada nit la pluja d'estels de les Liríadas, restes del cometa C/1861 G1 Thatcher que es duen albirant des de fa més de 2.600 anys.

¿El millor? No cal telescopi, perquè dificulten seguir l'estela completa i redueixen el camp de visió. A més, coincideix amb la lluna nova, de manera que el centelleig de les estrelles, tan brillants com les de l'Óssa Major, es veurà clarament en el cel.

A Espanya l'únic que cal és treure el cap a les nostres finestres, balcons o terrasses i mirar cap al nord, cap a la constel·lació Lira. La pluja arribarà al seu punt màxim la matinada del 21 al 22 d'abril.

NO T'HO PERDIS: les fotos més espectaculars de la Superlluna rosa

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat