Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una pluja d'estels il·luminarà el cel fins el 30 d'abril

La pluja d'estels dels Lírids ens permetrà veure uns 20 meteors per hora

Escrit per
Carla Romera
Publicitat

Bones notícies pels amants de l'astronomia: el cel de Barcelona ens prepara alguns moments espectaculars aquesta primavera. La cita astronòmica més coneguda i esperada són els Lírids, una preciosa pluja d'estels que cada any es pot veure i que aquest 2022 durarà fins el 30 d'abril. 

On i quan veure la pluja d'estels dels Lírids a Barcelona

Els Lírids es podran veure fins al dia 30 d’abril, el punt més àlgid de la pluja d'estel serà entre el 22 i 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi 2022. Aquests estels són en realitat les restes del cometa C/1861 G1 Thatcher que es duen albirant des de fa més de 2.600 anys.

¿El millor? No cal telescopi, perquè dificulten seguir l'estela completa i redueixen el camp de visió. A Catalunya l'únic que cal és treure el cap a les nostres finestres, balcons o terrasses i mirar cap al nord, cap a la constel·lació Lira, tot i que el més probable és que els estels també siguin visibles en altres punts del cel. 

Enguany coincideix amb la fase lunar de quart minvant, fet que pot dificultar-ne la visió. És per això que els experts recomanen buscar punts on el cel sigui molt fosc i, per tant, allunyar-se de les grans concentracions urbanes, on hi ha contaminació lumínica, així com buscar els estels mirant en la direcció contrària de la lluna. 

Conjunció planetària

Al cel de Barcelona també hi tindrà lloc una conjunció planetària: Júpiter, Venus, Mart i Saturn estaran perfectament alineats durant els dies vinents. Per poder veure aquests planetes ordenats en línia, caldrà mirar cap a mar abans que surti el sol. Com que aquests dies l'alba té lloc a les 7 h, caldrà matinar per poder veure l'alineació de Júpiter, Venus, Mart i Saturn, en aquest ordre. El moment de màxima esplendor de la conjunció planetària arribarà de cara al 30 d'abril, i aquest espectacle astronòmic serà visible durant tot el mes de maig. 

NO T'HO PERDIS: Guia de Sant Jordi 2022 a Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat