Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mural vandalitzat Roc BlackBlock
Foto: @rocblackblock

Vandalitzen un mural a Barcelona amb pintades feixistes dues setmanes després de la seva inauguració

L'obra de l'artista Roc Blackblock, que reflecteix el pas de les Brigades Internacionals per la ciutat, ha aparegut tacada per pintades amb insults

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

El passat 14 de juny es va inaugurar al passeig de la Circumval·lació (Sarrià-Sant Gervasi) un mural de l'artista urbà Roc Blackblock que serveix d'homenatge al pas de les Brigades Internacionals per la ciutat de Barcelona. Poc més de 15 dies després, l'obra ha aparegut vandalitzada amb comentaris feixistes, pintades on es poden llegir insults com “rojos, no”, “asesinos”, “cobardes”, “violadores” o “mártires presentes”, a més de diverses dianes que apunten al cap de les figures.

El mateix artista ha denunciat l'acte de vandalisme a les seves xarxes socials, amb una crida contra les actituds violentes i a favor de la llibertat d'expressió.

L'obra ‘El pas de les Brigades Internacionals per Barcelona’ forma part d'un projecte divulgatiu sobre la memòria antifeixista a Barcelona i la resistència contra el franquisme que s'inspira en fotografies de Henry Buckley de 1938. En la seva concepció han participat alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Quatre Cantons, que van crear continguts complementaris.

Mural vandalitzat Roc BlackBlock
Foto: @rocblackblock

Altres actes vandàlics

No és la primera vegada que creacions de l'artista sofreixen actes vandàlics. Roc Blackblock també ha patit la destrucció d'una obra seva que tractava el cas el rei emèrit i un altre mural antifeixista en el Poblenou.

En el cas del mural de les Brigades, la intenció de l'artista no és restaurar l'obra, ja que la considera una mostra d'art efímer creat en un mur de lliure accés.

Últimes notícies

    Publicitat