Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Woody, tu ets molt gran!

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Un personatge, un amic
Després d'uns 30 anys escrivint i parlant sobre cinema, encara no sabria definir què és exactament un bon actor o una bona actriu. Potser una barreja acurada de naturalitat, carisma, 'feeling' amb els espectadors i unes quantes tones de veritat. I saber transmetre l'ànima dels seus personatges amb els ulls, els gestos i les paraules. En això també hi influeix els papers que t'ofereixin, que tinguin teca i, després, tu els sàpigues comunicar. I hi ha alguns actors i actrius que ho fan tot tan fàcil que la gent no s'hi fixa, no ho valora. Avui vull reivindicar Woody Harrelson, la gran sorpresa, com a personatge i com a intèrpret, de 'Tres anuncios en las afueras'. És Willoughby, un poli diferent que t'enduries a pescar, i parlar amb ell, hores i hores, i amb unes birres o unes fantes a la nevereta portàtil, sobre la vida, les injustícies, l'orgull, el perdó, la família o la venjança.

Un paio que no para
Harrelson, a qui en els darrers mesos hem vist a 'Wilson', 'La guerra del planeta de los simios' i 'El castillo de cristal', pertany a la raça dels Lee Marvin, James Coburn o Gene Hackman, bastant més guapot que tots tres, i amb una calba sexy que, sovint, tapen, sense gràcia ni necessitat, amb perruquins tronats que semblen rates mortes, catifes escarransides: un tipus dur, un mascle alfa amb sorneguera i amb la tendresa a la recambra per treure-la quan calgui.

Un actor d'autor
A mitjans dels anys 90, 'L'escàndol de Larry Flynt', de Milos Forman, i 'Nascuts per matar', d'Oliver Stone, són dues pel·lícules que ja ens van advertir que, a partir de llavors, aquest excòmic televisiu ('Cheers') eixamplaria les seves fronteres professionals i no deixaria mai de relacionar-se amb el cinema d'autor: Terrence Malick ('La delgada línea roja'), Niki Caro ('En tierra de hombres'), Robert Altman ('L'últim xou'), els germans Coen ('No es país para viejos')...


L'àngel de la guarda
A 'Tres anuncios en las afueras', Harrelson és la veu de la consciència dels seus veïns, qui els fa repensar sobre els seus actes, un àngel de la guarda que farà de dolça companyia per quan defalleixin, quan no ho tinguin clar o ho tinguin negre. Un inesperat filòsof que usarà els mots plens de missatges per combatre la violència que impera en aquest petit llogarret de Missouri, maleït (per sempre?) per culpa d'un crim encara no solucionat.

Últimes notícies

    Publicitat