Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Yelmo tanca totes les seves sales de cinema a Catalunya

La manca de públic i d'estrenes els obliguen a abaixar la persiana almenys durant dues setmanes

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Fa dos caps de setmana vaig anar a veure Saint Maud –esplèndida i premiada pel·lícula anglesa de terror religiós– al cinema Yelmo Icaria de la Vila Olímpica. Era un dissabte a la nit, i fotia feredat veure'n una de terror tu tot sol. I a la porta de cap sala ja no hi havia ni el cartell anunciant la pel·lícula en exhibició. Tampoc hi havia ningú venent entrades. 

No era difícil preveure el que ha passat: Cinemes Yelmo ha anunciat avui la seva decisió de tancar, almenys durant quinze dies, totes les sales de cinema que té a Catalunya i a la resta de l'estat. Només es mantindran obertes les de Madrid i les de Las Palmas de Gran Canària. Si aneu a la seva pàgina web, veureu que ja no es poden comprar entrades ni per a les sales Icària i Comèdia a Barcelona, i tampoc per a les de Sant Cugat, Castelldefels, Abrera i Baricentro.

La Covid-19 ha delmat les sales de cinema de públic però també d'estrenes. I en aquestes circumstàncies, era molt difícil que una empresa amb 500 pantalles arreu de l'estat, repartides en 23 àrees metropolitanes, mantinguessin el negoci en funcionament. Yelmo és, amb Cinesa, l'exhibidora de cinema més gran d'Espanya. 

El de Yelmo no és l'únic tancament de sales: Ocine, una empresa familiar fundada a Olot, amb 21 cinemes a tot l'estat, ha abaixat la persiana de vuit dels onze cinemes que té a Catalunya. Només manté oberts els de Badalona, Granollers i Les Gavarres, a Tarragona. La responsable de màrqueting d'Ocine, Laia Marsal, ha dit a l'agència EFE que "tanquen per poder tornar amb més força", segurament a la primavera. 

NO T'HO PERDIS: Les millors comèdies i altres pel·lícules amb bon rotllo per veure a Netflix

Últimes notícies

    Publicitat