Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 10 anys de llibres a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Portada llibres 10 anys

10 anys de llibres a Barcelona

Fem balanç d'una dècada de literatura a la ciutat #10anysTimeOutBCN

Per Andreu Gomila
Advertising

Top 10 de llibres

Maletes perdudes

'Maletes perdudes' de Jordi Puntí

Un pare perdut i quatre fills escampats per Europa que busquen, cadascú a la seva manera, saber qui va ser aquell camioner que anava sembrant fills a cada port. Aquesta va ser la primera novel·la de Jordi Puntí, un mapa d’Europa i un repàs dels últims 50 anys d’història de Barcelona.
(Empúries, 2010)

Yo fui Johnny Thunders

'Yo fui Johnny Thunders' de Carlos Zanón

En Francis torna a casa després d’anys a la deriva. Però el seu barri ja no és el que era i el seu entorn està pitjor del que ell estava. Mai no podrà oblidar ni qui ha estat ni que no li agrada el pop. Rock’n’roll en forma de novel·la.
(RBA, 2015)

Advertising
Primavera, estiu, etc

'Primavera, estiu, etc.' de Marta Rojals

Per a aquella generació que va veure’s atrapada en la crisi, l’Èlia, una arquitecta que no pot projectar pisos i té massa somnis per acomplir, sempre serà un mirall. Una dona que fa l’amor escoltant Antònia Font i es deprimeix amb Joy Division, i que sap que tornar a casa és un mal negoci.
(La Magrana, 2011)

Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes

'Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes' de Llucia Ramis

Què queda de tot allò que vam ser d’adolescents quan et fas gran i et perds de vista? Ramis es va despullar per oferirnos un relat directe de la misèria del nostre temps, on amb ben poc estem contents.
(Columna, 2013)

Advertising
Carrer Robadors

'Carrer Robadors' de Mathias Énard

En Lakhdar és un noi de Tànger que busca la llibertat i que acabarà al Raval, al carrer on Énard va tenir un estudi i a on va aprendre a mirar el món d’una altra manera.
(Columna, 2013)

Aire de Dylan

'Aire de Dylan' de Enrique Vila-Matas

Un homenatge al món del teatre i un retrat del xoc entre les generacions, entre els que treballen de valent i els que fan el gandul per crear bellesa. Crítica al postmodernisme? No ho sabem.
(Seix Barral, 2012) 

Advertising
Els jugadors de whist

'Els jugadors de whist' Vicenç Pagès Jordà

Tancat en un garatge d’una casa adossada de l’Empordà, en Jordi explica com és de difícil assumir el fracàs dels somnis d’adolescent mentre t’enfrontes a la felicitat absurda dels altres.
(Empúries, 2009)

Els fills de llacuna park

'Els fills de Llacuna Park' de Maria Guasch

Del Guinardó a Canyars, de la presó on fa de professora al lloc on va néixer, la vida de la Clara té tants camins vedats com rica és la prosa de Guasch.
(L’Altra, 2017)

Advertising
La ciutat cansada

'La ciutat cansada' de Maria Cabrera

El llibre de poemes de Cabrera és un cant a la llibertat, a la sensualitat de les coses i la fragilitat dels dies, que converteix l’autora en la més sincera deixebla de Vinyoli.
(Proa, 2017)

La pell de la frontera

'La pell de la frontera' de Francesc Serés

Entre els camins de la Franja de Ponent i la Garrotxa, Serés construeix perfils autèntics d’homes i dones que malden per sobreviure a casa nostra, amb la trempera de Capote i el verb de Pla.
(Quaderns Crema, 2014)

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising