Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 15 activitats per al Dia contra la Violència de Gènere

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Simone de Beauvoir
Simone de Beauvoir

15 activitats per al Dia contra la Violència de Gènere

Concerts, exposicions, sessions i altres propostes culturals protagonitzades per dones i que podem gaudir a Barcelona el 25 de novembre

Per Maria Jose Gómez
Advertising

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les Dones, una cita tan trista com necessària, amb les xifres a la mà. Segons la web Feminicidio.net, en el període de 2010-15, es van cometre 586 feminicidis a l'Estat espanyol i 95 assassinats de dones: en total de 681 casos, dels quals només aproximadament la meitat, 354, són considerats oficialment com a violència de gènere, ja que la Llei Orgànica 1/2004 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Génere només reconeix els casos de dones que han estat assassinades per la seva parella o exparella.

Des de Time Out Barcelona volem combatre el masclisme i totes les formes d'estúpida barbàrie a la nostra manera: amb la cultura com a arma de destrucció massiva de prejudicis i abusos. Per això hem triat 15 propostes culturals que tenen lloc el mateix 25 de novembre i que estan protagonitzades per dones creadores de diversos àmbits de la cultura: DJ, escultores, escriptores, fotògrafes, compositores, organitzadores de festes... Tot s'hi val, menys la brutalitat i la ignorància.

Bar Bahar. Entre dos mundos

4 de 5 estrelles
Cine Drama

Es va presentar al Festival de Sant Sebastià el passat mes de setembre, on va guanyar tres premis: el Premi Otra Mirada, que dóna RTVE; el Premi de la Joventut, que atorga un jurat de 300 joves, i el Premi Sebastiane, que decideix Gehitu, el col·lectiu LGBT. El Premi Otra Mirada distingeix un film que mostri de forma especial el món de la dona. 'Bar bahar' sens dubte ho fa. Tres noies palestines al Tel Aviv d’ara mateix intenten tenir una vida que els permeti ser independents i lliures. La Leila, la més forta, és una brillant advocada que busca una relació d’igual a igual amb els homes. La Salma, la més creativa, vol viure la seva sexualitat sense problemes. La Nur, la més religiosa, entén que no ha de deixar-se dominar per la tradició. El Premi Sebastiane que dóna el col·lectiu gai i lèsbic s’explica per la reivindicació de la Salma de viure com vol amb la dona a qui estima. I el Premi de la Joventut és més que evident: aquestes tres noies representen una nova generació que vol obrir-se camí, allà i aquí, a tot arreu. 'Bar bahar' té un títol internacional, 'In between', que aquí s’ha traduït com 'Entre dos mons'. I és entre dos mons on es troba aquesta 'opera prima'. Entre el drama i la comèdia, entre la denúncia i la reivindicació. 'Bar bahar' és un film optimista, amb una dosi d’humor i de rebel·lia que ens permet apropar-nos a una realitat molt diferent de la que normalment s’ensenya als informatius.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising