Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 4 comerços de barri amb ànima

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

El Comerç de Barcelona sona bé
© El Comerç de Barcelona sona bé

4 comerços de barri amb ànima

T'apropem a quatre botigues i mercats de barri que participen en iniciatives per fer més fàcil la vida als seus veïns

Per Time Out en col·laboració amb Ajuntament de Barcelona
Advertising

Més enllà dels comerços globalitzats i les zones comercials massificades, Barcelona és una ciutat molt rica en botigues de barri i mercats. En trobem joietes per tota la ciutat: espais a peu de carrer que fomenten el comerç de proximitat i que formen part de la identitat social i cultural de la nostra ciutat, tot creant vincles socials entre els veïns de cada barri.

Són molts els botiguers de Barcelona que aposten per un model de comerç més innovador, proper i humà. Nosaltres te'n presentem quatre que formen part de la campanya 'El comerç de Barcelona sona bé' i que apareixen en uns videoclips molt divertits ballant al ritme de rumba. Acompanya'ns a descobrir quatre històries inspiradores amb noms propis que han contribuït a reformular el comerç de proximitat.

Xarcuteries Bosch
© Xarcuteries Bosch

Un xarcuter del Clot connectat

El Clot és un barri familiar i acollidor que sembla que s’hagi aturat en el temps. No obstant, els seus comerciants estan a la última i aposten per un comerç dinàmic i modern, amb serveis de venta online que faciliten la compra als veïns. Quan vagis al Mercat del Clot trobaràs parades com aquesta coneguda xarcuteria regentada per en Xavier; fill, net i besnet de xarcuters. Ell és un exemple de l’esperit innovador que comparteixen molts comerços del barri, que aposten per un concepte de mercat amb possibilitat de fer la compra per Internet. Gràcies a això, ara tothom pot gaudir del comerç de proximitat sigui on sigui. Però si hi vas, aprofita l'ocasió per conèixer-lo i per fer un tomb per la plaça del mercat i el parc del Clot.

 

Casa Piera
© Casa Piera

Un aparador ple d'art al Raval

T'agrada l'art? Les petites botigues de barri són espais amb anys d'experiència on de ben segur trobaràs tot el material que busques. Al Raval, un dels barris amb més propostes artístiques de Barcelona, hi ha l'emblemàtica i inabastable Casa Piera, on en Joan t'espera entre pinzells, pots de pintura i llenços. La seva passió per l'art l'ha portat a transformar el seu aparador en una exposició on ha penjat diverses obres dels estudiants de la veïna Escola Massana. Així omple el barri de color i dona visibilitat a pintors novells!

Advertising
Carles i Isabel
© Carles i Isabel

Un racó de conte a Vilapicina

Hi ha pocs establiments que donin tanta vida als barris com les llibreries. I si a més aquestes serveixen de trampolí perquè els més petits potenciïn la seva creativitat, és tot un luxe. Això és el que passa al barri de Vilapicina gràcies a la La Font de Mimir. En Carles i la Isabel són dos llibreters que han creat un taller de contes molt especial, on els nens i les nenes poden deixar volar la seva imaginació i escriure ells mateixos els finals de les històries! Els propietaris, que participen en projectes com 'Camins Escolars' i 'El Comerç i les escoles', omplen el barri de creativitat quan la canalla torna de l'escola.

 

 

Silvia Lesseps
© Silvia Lesseps

Una paradista amb radar a Lesseps

La zona de Lesseps pot semblar impersonal i, en canvi, està plena de botigues properes als veïns. El mercat de Lesseps n'és un bon exemple, ja que es defineix com una gran xarxa social. Entre les seves parades trobem a gent com la Sílvia, una xarcutera que participa en el projecte Radars. Gràcies a aquesta iniciativa, quan fa dies que una persona gran no passa pel mercat, la Sílvia ja sap a qui ha de trucar per si necessita ajuda. Una manera de vetllar per la tranquil·litat i la seguretat dels veïns més grans del barri i de les seves famílies.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising