Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Africa Moment 2019

  • Què fer
Africa Moment
Africa Moment
Publicitat

Time Out diu

La tercera edició d'Africa Moment, trobada internacional d'arts escèniques de l'Àfrica contemporània arriba a diferents espais de Barcelona del 5 al 15 de desembre.

Aquesta tercera edició inclourà cinc propostes d'estrena absoluta a Espanya i rebrà a Nemecio Berrio (Colòmbia) i Tamia Guayasamin (Equador) com a artistes residents, posant el focus en la tasca de l'artista en relació amb la seva comunitat, teixint connexions entre Amèrica Llatina, Àfrica i Espanya-Europa. La projecció delndocumental 'L'appel a la danse au Senegal', de la cineasta franco-libanesa Diane Fardoun inaugurarà aquesta edició a la Filmoteca (5 de desembre) amb la seva invocació a dansar. El Mercat de les Flors apostarà pel treball transgressor de la coreògrafa costamarfilenya Nadia Beugré 'Quartiers lliures' (13 de desembre), a més de per 'Ella Poema' (14 de desembre) de la creadora espanyola Aida Colmenero Diaz, un projecte de dansa, curtmetratges i fotografies realitzat en més d'una dotzena de països amb dones creadores africanes. Qudus Onikeku, coreògraf i pensador nigerià, incubador de l'Institut Afrofuturista a The College of the Arts de la Universitat de Florida, agitarà l'auditori del CCCB el 12 de desembre amb 'Africaman Original', una conferència ballada sobre l'origen de l'afrobeat de Fela Kuti acompanyada d'un col·loqui. Durant els dies de la trobada el centre de creació Graner acollirà diverses masterclass en arts escèniques amb els artistes convidats, a més d'un taller d'arts escèniques i periodisme decolonial amb la periodista Clàudia Brufau dirigit als professionals de la paraula. 

L'Africa Moment 2019 acabarà el 15 de desembre amb una gran festa de cloenda a l'Hangar, que començarà a les 12 h i s'allargarà fins a les 20.30 h i en la qual hi haurà tallers infantils, actuacions de dansa, parades de productes africans, i una jam de ball que reunirà ballarins i ballarines, actors i performers de la ciutat, gent de les danses urbanes i afro, a viure el plaer de ballar en col·lectiu, acompanyats dels ritmes més frenètics i contemporanis del continent africà amb Mbodj i el col·lectiu Jokkoo.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà