Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Altres mirades

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Altres mirades

L’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, celebra 25 edicions en plena forma

Per Time Out en col·laboració amb Moritz
Advertising

Era l’any 1993. La Fàbrica de Cinema Alternatiu, una associació que promou, difon i exhibeix cinema independent nacional i internacional, va celebrar la primera edició d’un festival que avui ja té 25 anys. L’Alternativa, que compta amb el suport de Moritz, obre aquesta edició d’aniversari amb Entre dos aguas (dl. 12, 19 h, Teatre del CCCB), d’Isaki Lacuesta; la seqüela de La leyenda del tiempo que s’ha endut la Concha d’Or al Festival de Sant Sebastià.

Amb aquesta bala d’or com a tret de sortida, L’Alternativa programa aquest any nou llargmetratges internacionals de ficció i no-ficció a la secció oficial a competició entre els quals hi ha històries íntimes com la d’El silencio es un cuerpo que cae (dv. 16 i dg. 18, Auditori del CCCB), de la directora argentina Agustina Comedi, que reconstrueix la vida del seu pare mort en un accident a través de cintes de vídeo que ell va enregistrar, i Our new president (dt. 13 i dv. 16, Teatre del CCCB), de Maxim Pozdorovkin –també autor del documental Pussy Riot: Una plegaria punk–, que explica l’elecció de Trump des de la perspectiva de la propaganda russa. Però això no és tot.

Altres imperdibles són una selecció de curts, repartits en diverses sessions, una tria del millor cinema indie de producció nacional a la secció Panorama i un homenatge a grans muntadores del cinema (Elles Tallen) invisibilitzades per la figura del director. Preneu nota també de Boris Lehman, autor belga de culte homenatjat aquest any. 

 

Diversos espais.

 Del 12 al 18 de novembre.

alternativa.cccb.org

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising