Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Any Nou Xinès 2023

  • Què fer
Any Nou Xinès
Foto: Any Nou Xinès Barcelona
Publicitat

Time Out diu

El 21 de gener celebrem l'entrada a l'Any del Conill: cultura xinesa, tradicions i una fira gastronòmica!

Vigilància, enginy, prudència i velocitat mental: el conill simbolitza tot això a l'horòscop xinès, i aquest any el seu Any Nou donarà la benvinguda a l'any del Conill. Barcelona celebra l'Any Nou Xinès del 21 de gener al 4 de febrer amb un programa ple d'activitats per tal d'apropar-nos a la cultura xinesa. L'acte central se celebrarà dissabte 21 de gener al passeig Lluís Companys i a l'Arc de Triomfon al llarg del dia, estan programats tota mena de tallers i espectacles de cultura tradicional xinesa per tal de donar la benvinguda a l'any del Conill. Al passeig de Sant Joan hi haurà una fira gastronòmica i cultural d'11 h a 20 h

A les 9 h, comença la jornada amb la quedada de les persones voluntàries i la realització del treball assignat fins a les 10 h, que ja arriben les entitats al Parc de l'Estació del Nord, seguits per les autoritats.

A les 11 h, un representant del Consolat de la República Popular de la Xina i un representant de l'Ajuntament de Barcelona duran a terme el 'toc del Gong', que donarà principi a la inauguració de l'Any Nou Xinès. Seguidament, s'iniciarà una rua, que sortirà des del mateix Parc de l'Estació del Nord.

A les 12 h començaran els espectacles a l'escenari de l'Arc de Triomf. Cadascun tindrà una durada aproximada d'uns 10 minuts i es repartiran en dos horaris: l'horari de matí, de 12 h a 14 h, i l'horari de tarda, de 17 h a 19 h. Després d'això, a les 20 h la jornada es donarà per finalitzada.

Com que l'Any Nou Xinès s'allarga durant 15 dies i cada dia té un significat diferent, el programa de l'Any Nou Xinès a Barcelona també s'allarga fins al 4 de febrer. Es farà amb diverses activitats paral·leles, com ara la sessió de contes d'any nou (27 de gener) o una classe gratuïta d'introducció al xinès (20 de gener), entre d'altres.

És una jornada oberta a tothom i gratuïta en què participen entitats catalanes i xineses com l’Associació d’Artistes Huaxing, ​​la Fundació Institut Confuci de Barcelona i la Casa Àsia.

Escrit per
Mireia Servitje

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.anynouxines.barcelona/
Adreça
Preu
Gratuït
Horaris
9 h
Publicitat
També t'agradarà