Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Language for Exchange
© Language for ExchangeLanguage for Exchange

Aprendre idiomes gratis a Barcelona

8 opcions per practicar una llengua sense gastar ni un euro!

Escrit per
Lidia Capitán
Publicitat

No teniu temps o esteu sense calés per pagar una acadèmia d'idiomes? Encara que sembli mentida, a Barcelona existeixen associacions i entitats que proposen formes alternatives d'aprendre un idioma més enllà de les típiques classes.  A més de gratuïtes, són una bona opció per conèixer noves persones i aprendre sobre altres cultures.

Barcelona International Meeting

Barcelona International Meeting

Encara que el principal objectiu d'aquesta organització no és intercanviar idiomes, igualment és una gran oportunitat per practicar-los de forma animada i divertida. A través dels seus meetings podreu conèixer gent de tot arreu que viu a Barcelona i també practicar llengües mentre prens una cervesa o un vi (amb descompte!). 
Fan una trobada els dijous al Polaroid Bar, els divendres al Juanita LaLá i dissabtes al Shenanigans Irish Pub (Marquès de Barberà, 11).

The Friday Language Exchange
© The Friday Language Exchange

The Friday Language Exchange

Es troben cada divendres a les 20 h al bar que hi ha dins l'Estació de França i, a diferència de l'anterior iniciativa, en aquest cas sí que l'objectiu primordial és l'intercanvi lingüístic. A més, podreu sopar, beure i a partir de les 24 h sempre hi ha un DJ que acompanya la nit amb una bona dosi de música.

Publicitat
Biblioteques públiques
© Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra

Biblioteques públiques

Les biblioteques són una gran font de coneixement i moltes vegades ens oblidem que és allà on podem trobar gratuïtament gairebé tot allò que busquem. Disposen de diccionaris, manuals de text, discos i DVDs que ens poden ajudar en el procès d'aprenentatge.
A més, les biblioteques Vapor Vell, Sagrada Família, Vila de Gràcia, Guinardó-Mercè Rodoreda, Ignasi Iglésias-Can Fabra i Poblenou-Manuel Arranz disposen d'unes sales d'estudi nocturnes on també es fan grups de conversa per practicar anglès, català, francès, alemany, italià, xinès i portuguès.

Vennmón
© Vennmón

Vennmón

Són d'aquells que creuen que per aprendre un idioma s'ha de practicar, com a mínim, un cop a la setmana i ells t'ho posen molt fàcil! Organitzen intercanvis lingüístics per xerrar rus i xinès els dilluns, anglès els dimarts, francès i anglès els dimecres i italià els dijous. I tot això a canvi de català o castellà.

www.vennmon.com

Publicitat
Comedy shows
© Marc Arias Bulbena

Comedy shows

Si voleu riure i practicar la llengua de Shakespeare, teniu la sort que cada dimecres la nostra ciutat ofereix dos xous de comèdia totalment en anglès!
Per una banda, 'Just kidding Barcelona' són una sèrie de monòlegs que es fan a les 21 h a la planta baixa d'El Foro. Dirigits pels comediants Andy J Ritchie i Isa Lao, ell escocès i ella andalusa, també conviden gent amateur per tal de provar les seves bromes davant un públic.
Per una altra banda, 'The Vincent Valentine show' és un espectacle boig i improvisat on l'americà Vincent Valentine parla de Barcelona i també d'altres aspectes estranys de la seva vida personal. Ho fa a les 21.30 h al Craft Barcelona i també acostuma a convidar altres persones perquè li acompanyin, tant principiants com professionals.

Istituto Italiano di Cultura
© Istituto Italiano di Cultura

Istituto Italiano di Cultura

Si us interessa aprendre no només la llengua sinó també aspectes sobre la seva cultura, l'Institut italià de cultura és el vostre lloc. El centre posa a la vostra disposició un gran ventall d'activitats gratuïtes; algunes regulars com les sessions de cinema cada dilluns a les 18 h i d'altres puntuals com ara exposicions i presentacions de llibres.

Publicitat
Xarxes socials
© Babel Village

Xarxes socials

Avui dia les xarxes socials són gairebé imprescindibles en el nostre dia a dia, llavors per què no utilitzar-les per trobar gent amb qui practicar un nou idioma? Si preferiu un ambient més íntim i no us agraden les trobades massives, pàgines com Open Language Exchange o Language for Exchange en són la solució. Gràcies a elles podreu trobar algú amb qui fer un cafè mentre intercanvieu coneixements lingüístics tranquil·lament.

Centre d'Autoaprenentatge de Llengües
© Universitat de Barcelona

Centre d'Autoaprenentatge de Llengües

Tant si sou estudiants de la Universitat de Barcelona com de la Universitat Autònoma de Barcelona, esteu de sort perquè ambdues universitats ofereixen serveis i materials per poder aprendre idiomes de forma autodidacta.

La UB disposa de quatre centres d'autoaprenentatge situats a Sants, a plaça de la Universitat i a les facultats d'Economia i empresa i la de Física i Química. Hi ha la possibilitat de practicar alemany, anglès, castellà, català, francès, hebreu, italià, japonès, xinès, polonès i rus.
També hi ha grups de conversa i una borsa d'intercanvi lingüístic on poden participar estudiants, professorat, membres del personal d’administració i serveis i l’alumnat de l’Escola d'Idiomes Moderns.

Pel que fa a la UAB, disposa d'un gran fons online amb milers de recursos útils per l'aprenentatge. S'organitza per categories (comprensió lectora, lèxic, gramàtica, diccionari...) o per idiomes (anglès, alemany, francès, català, castellà, italià, portuguès, xinès), el que fa que sigui una eina fàcil i profitosa.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat