Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Un home circula pel carril bici amb el seu infant al seient de la bicicleta
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aprofiteu la nova mobilitat per passejar i descobrir Barcelona!

L’Ajuntament ha impulsat un nou pla per garantir que tothom pugui moure’s amb les millors condicions de seguretat per la ciutat. Us expliquem tot el partit que li podeu treure!

Time Out en col·laboració amb Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Agafar les bicicletes i passejar amb la canalla pel passeig Marítim; acompanyar l'àvia a comprar i fer una volta pel barri; o pujar a l'autobús per arribar fins un parc Güell més buit que mai. Ja heu fet un tomb per la nova Barcelona?

Ara més que mai, tenim unes ganes imparables de gaudir del bon temps i la ciutat. I és que si hi havia un desig en comú que ens unia a tots els barcelonins i barcelonines durant les setmanes de confinament, aquest era el de sortir de casa i caminar molt més enllà dels carrers del nostre barri. Ara, encara no podem tornar completament a la normalitat que vivíem abans i és precisament per això que l'Ajuntament de Barcelona ha adaptat la ciutat a una nova forma de vida!

A través d'un pla d'acció que ens permetrà moure'ns amb més facilitat i seguretat, s'ha ajustat l'espai públic i la mobilitat a un nou escenari per a la recuperació de la vida quotidiana. Sempre, amb modes de desplaçament sostenibles i saludables. Seguiu llegint, que us expliquem els tres mètodes de transport més beneficiats d'aquesta nova Barcelona!

A peu
Foto: Ajuntament de Barcelona

A peu

A peu s'arriba a tot arreu (i ara amb més facilitat i espai que mai!). Agafeu les mascaretes i passegeu tranquil·lament, que és una opció fantàstica: individual, sostenible i amb la certesa que podreu mantenir la distància física necessària.

Si ja fa dies que sortiu a fer un tomb, us haureu fixat que molts carrers de la ciutat s'han adaptat als vianants. L'Ajuntament de Barcelona ha ampliat les voreres de certs carrers com el de Girona, Consell de Cent, Rocafort i via Laietana.

També ha fet tancaments de vies al trànsit per facilitar un major espai a les persones que van a peu. Aquests carrers són el lateral muntanya de l’avinguda Diagonal (entre passeig de Gràcia i carrer de la Marina), el lateral mar (entre la plaça de Francesc Macià i el passeig de Gràcia); i el lateral mar de la gran via de les Corts Catalanes (entre les places d'Espanya i de Tetuan). El total? 12 quilòmetres tancats als vehicles i 30.000 m2 guanyats per a les nostres cames!

Pels caps de setmana i els dies festius, Barcelona també ha guanyat 7 grans àmbits pacificats al trànsit per fer esport o altres activitats d'oci. Com és el cas de la Creu Coberta i Carretera de Sants, o el Passeig de Fabra i Puig amb Rambla Onze de Setembre.

En transport públic
Foto: Ajuntament de Barcelona

En transport públic

El metro, els busos, el tram i els trens són una part essencial del transport a Barcelona i gràcies a les noves mesures estan més que preparats per portar-vos allà on vulgueu!

Portar mascareta, evitar les hores punta i les aglomeracions són dos elements indispensables perquè tothom pugui gaudir amb seguretat del transport públic de la ciutat. També s'està seguint un protocol de desinfecció d'aquest i s'ha millorat la xarxa de bus amb un total de 17 intervencions per crear o segregar carrils bus.

A més, com ja s'ha fet fins ara, també es potenciarà el teletreball i la flexibilitat horària per tal d'evitar qualsevol mena d'aglomeració en hores punta. Vinga, a quina parada baixeu?

Publicitat
En bicicleta
Foto: Ajuntament de Barcelona

En bicicleta

Si els vianants tenen més espai, els ciclistes també! Any rere any, la bicicleta ha guanyat terreny a la nostra ciutat amb l'ampliació dels carrils bici. I ara encara més!

I és que amb les noves mesures de mobilitat, s’ha posat en marxa el Bicing amb més servei i noves estacions, amb un total de 68, s’estan construint 21 nous quilòmetres de vies pedalables per tota la ciutat i s'ampliaran les llicències per operadors de 'bikesharing' i 'mothosharing'.

Bicicletes de Barcelona, sortiu al carrer i gaudiu d'una vida saludable i segura!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat