Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tot el que cal saber per assaborir al màxim la Primavera de Tapes a L'Hospitalet
Entrepà de galta ibèrica amb salsa demi- glacé i ceba cruixent de l'Avi PEP
Foto: Primavera de Tapes Ll'Avi Pep

Tot el que cal saber per assaborir al màxim la Primavera de Tapes a L'Hospitalet

Del 22 al 25 d'abril, establiments de diversos barris de la ciutat veïna participen en aquesta ruta gastronòmica en què les tapes us sortiran a 3,5 €. Preparats per devorar-les?

Time Out en col·laboració amb Ajuntament de L'Hospitalet
Advertising

Sigui tardor, hivern o estiu, un pla de tapes sempre és benvingut. Però si l'acompanya el bon temps de la primavera, encara més! És per això que aquest abril L'Hospitalet es vesteix de flors, sol i gastronomia amb Primavera de Tapes: una ruta gastronòmica que del dia 22 al 25 d'abril farà parada a diversos bars i restaurants dels barris de la nostra ciutat veïna per portar-nos una oferta culinària divertida, diferent i a un preu irresistible. I és que en aquesta novena edició de l'esdeveniment gastronòmic participaran 26 establiments de L'Hospitalet oferint tapes de tota mena, però a un preu únic: 3,5 euros. Us animeu a recórrer L'Hospitalet per devorar-la de dalt a baix? Podreu assaborir les seves propostes en el local, recollir-les per emportar o fer que us les portin a casa!
La iniciativa forma part de l'Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social i un dels seus objectius és promocionar i demostrar que a L'Hospitalet hi ha gastronomia de qualitat i s'hi menja ben bé. Comproveu-ho vosaltres mateixos! I no només això... compartiu-ho! Perquè entre els 26 restaurants participants es durà a terme un concurs en col·laboració amb l'Hospitalet Gastronòmic en què els guanyadors estan a les vostres mans: etiqueteu les fotos d'Instagram de la vostra deliciosa tapa amb el hashtag #nomdelrestaurantPrimaveraLH i els tres locals que més hagin estat etiquetats seran els triomfadors. A més, també es farà un sorteig de 3 vales de 40€ per consumir als restaurants de la ciutat.
Consulteu el mapa on s'ubiquen tots els restaurants participants i seguiu llegint, perquè us ajudem a traçar la vostra ruta gastronòmica per L'Hospitalet!

Carxofes del Parc Agrari al forn confitades amb pernil ibèric i parmesà de Johan's
Foto: Primavera de Tapes

Directes de l'hort

Veieu les carxofes de la imatge? Doncs venen directament dels camps del Parc Agrari del Llobregat i les trobareu al Johan's (Barcelona, 43) confitades amb pernil ibèric i parmesà. Quina delícia de tapa! Això sí, si voleu seguir amb les carxofes d'una altra manera, a Bocatto Di Cardinale (Barcelona, 19) les trobareu, també del Prat, amb salsa romesco.
A la gastronomia es tracta de combinar productes com mai hem imaginat i això és el que han fet al Bar Plaza (de la Rectoria, 5): en el seu pinxo trobareu cogombret i espàrrec combinat amb patates chip, musclo, cloïssa, oliva farcida, anxova i seitó en vinagre.

Montadito de galtes amb salsa de mel i mostassa de Tast&Vins
Foto: Primavera de Tapes

A queixalades ben fortes

Els carnívors esteu de sort! Entre les propostes de la ruta trobareu tapes com les de l'Avi Pep (Girona, 11) i el seu entrepà de galta ibèrica amb salsa demi-glacé i ceba cruixent. També podreu trobar-ne l'alternativa vegana! Al bar Apaculpo (Avinguda Carrilet, 222) també us espera carn amb les seves mini hamburgueses amb formatge de cabra i patates... com un plat combinat molt 'top'. El montadito de galtes amb salsa de mel i mostassa del Tast&Vins (passatge de la Rectoria, 1). O la impressionant crep de cua de bou amb parmentier de patata que trobareu a El racó de la Manoli (passatge de Milans, 30). Quina explosió de sabors!

Advertising
Burrito de galta ibèrica de Caracas 2
Foto: Primavera de Tapes

Tapes per a viatgers

Ja que no es pot viatjar, feu-ho des del paladar! En aquesta ruta gastronòmica hi ha establiments que han apostat per tapes inspirades en la tradició culinària d'arreu, com la pita de melós de galta cuinada a baixa temperatura i maionesa d'Oporto de la Bodega Salan (Ciutat Comptal, 8) o el burrito de galta ibèrica, bolets, fesols, pebre vermell i arròs amb base de crema de fesols i picant del Caracas (Josep Prats, 16). Se'ns cau la boca aigua només de mirar la foto!
Això sí, també trobareu tapes clàssiques d'arreu que s'han incorporat com a nostres des de fa molt de temps: és el cas dels nachos amb sobrassada de Mallorca, crema de formatge fos i ou de guatlla d'El cau del vermut (plaça de la Mare de Déu de Montserrat, 3). Una tapa que combina Mèxic i l'essència balear.

Croqueta d’arròs negre i calamarcet arrebossat de Mononas
Foto: Primavera de Tapes

Per brindar amb còctel

No tot seran tapes. A L'Hospitalet saben que un bon menjar s'acompanya millor d'una copa i és per això que al Mizuwari Cocktail Bar (Riera de la Creu, 50) proposen el Còctel Sant Jordi amb gin, suc de poma, xarop de pera, suc de llima, esferificacions de maduixa i de pomegranate i pètals de rosa comestible. A més, en el Mononas (de l'Església, 12) us ofereixen una croqueta d’arròs negre i calamarcet arrebossat amb panko i festucs, presentada amb allioli de pebre vermell i acompanyada d'un còctel degustació elaborat a partir de vodka infusionat amb mango, licor, fruita de la passió, xarop de vainilla francesa i puré de maracuià amb un toc de cava. Més exòtic, impossible!

Advertising
Xampinyons farcits d’escalivada i anxova de Llesqueria Matagana
Foto: Primavera de Tapes

La mar en petites dimensions

Us ve de gust una capbussada gustativa? Al Restaurante Airiños (avinguda del Carrilet, 226) us tenen preparada una petxina farcida de lluç, gambes i beixamel, gratinada amb
formatge. Si les petxines ja estan bones per si soles, imagineu-vos-la així! A la Llesqueria Matagana (General Prim, 53) podreu degustar uns xampinyons farcits d'escalivada i anxova. I no deixeu de provar aquesta bomba de mar que han preparat al Bar Restaurant Racó de la Jaivel (avinguda de Pau Casals, 21): un bombó de pop amb un toc d'allioli. Quina bestialitat!

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising