Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Joan Orpí

Aventures i desventures de Joan Orpí

Max Besora

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

1. Com un còmic de Robert Crumb
Això és una novel·la cavalleresca, com el Quixot, passada pel sedàs de l’humor d’un autor amb un enginy desbordant. Max Besora es va criar amb l’estil tòxic dels grans vinyetistes de l’'underground' americà, de la colla del 'Weirdo', i això es nota. Ara fa dos anys que publicava La tècnica meravellosa, una novel·la on sortien uns extraterrestres que no tenien cul.

2. Una lliçó d’història de la pàtria
L’heroi es diu Joan Orpí, i va existir de debò. Va néixer a Piera, l’any 1593, i quan rondava la trentena se’n va anar a Amèrica on va fundar, amb tots els honors patris, la Nova Catalunya. Els fets són els fets. El llibre comença en una nit de tempesta, quan una dona a punt d’infantar s’empassa una moneda i, ¡plof!, li cau un nen d’entre les cames. Talment un cagalló.

3. Escatologia i altres marranades
Joan Orpí veurà de tot. Un dia se li apareixerà la Moreneta en un núvol d’èter i ell tindrà un atac de diarrea que li regalimarà pel camal. Li aixecarà les faldilles a una noia que es renta les mamelles en un riu i, a sota, hi trobarà un monstre dentat. També el violaran unes bruixes sodomites que li xumaran els mugrons i li faran prendre una poció feta amb queixals de vella. Ai, quin tip de riure!

Aventures i desventures de Joan Orpí
Max Besora
Males Herbes. 474 pàgines. 21€.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat