Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bestiari Barcelona. Àliga
Maria Dias

Barcelona Top 10: Bèsties

La selva urbana de Barcelona amaga un munt d'espècies autòctones. Si pareu atenció les podreu observar en el seu hàbitat natural

Escrit per
Ada Castells
Publicitat

A banda del bestiari festiu que pren el carrer quan les festes tradicionals ho requereixen, a Barcelona trobareu un munt d'animals singulars, alguns de ben famosos, altres són referències per viure la ciutat com uns bèsties. Aquí les teniu totes.

El drac del Park Güell

1. El drac del Park Güell

És una de les bèsties més immòbils de la ciutat. Encara que en els anuncis del TMB li hagin posat unes ulleres de sol i la facin ballar amb força gràcia, mai ningú no ha vist que aquesta salamandra de trencadís mogui ni un múscul del seu cos encarcarat a l’escalinata d’entrada.

La ciutat de les bèsties

2. La ciutat de les bèsties

És un programa de BTV destinat als amants de les mascotes. A Barcelona no s’arriba als nivells d’amor per als animals que es pot detectar a Londres (hi ha pubs on poden entrar gossos i no criatures), però cada cop és una ciutat més amable amb les bèsties que ens fan companyia a casa i als pipicans.

Publicitat
Ramon Llull

3. Ramon Llull

Que no se’ns emprenyin els mallorquins, ja sabem que va néixer i morir a Palma, però algun contacte va tenir amb la cort a Barcelona i en deixen constància instituts, universitats, carrers i fundacions. Ah, no és en aquest 'top' per ell, Déu nos en guard, sinó per haver escrit ''El llibre de les bèsties'.

Miquel de Palol
© Maria Dias

4. Miquel de Palol

Tampoc no el tenim aquí per ser un bèstia, encara que sospitem que ell ho entomaria com l’elogi que seria. Hi hem col·locat el poeta perquè ha guanyat l’última edició dels Jocs Florals de Barcelona amb 'Dos cors per una bèstia' i perquè, llegint-ne les obres, un pot exclamar fàcilment: que bèstia!

Publicitat
Llobes del zoo

5. Llobes del zoo

Les dues llobes que es van escapar de la seva gàbia el 2011 mereixen un espai en aquest rànquing. No els va agradar que els arribés un bongo de banyes esplèndides com a veí i van saltar la tanca. A una la van pescar de seguida, però l’altra va fer una volteta d’un parell d’hores en llibertat.

Una bèstia incontrolable
© Ben Pepin

6. Una bèstia incontrolable

És un grup punk de Barcelona que va néixer fa tres anys i encara no s’ha pogut controlar per gran satisfacció dels seus seguidors a qui se’ls han petat les orelles escoltant el hardcore del disc explícitament apocalíptic: 'Observant com el món es destrueix'. Vaja, que 'No future'.

Publicitat
Bella Bèstia

7. Bella Bèstia

Bar afromusical de la Riera de Sant Miquel. Per seguir-ne la programació, busqueu-los a Facebook perquè no paren de llançar propostes. Darrerament, s’hi han fet concerts bestials com el de rap i hip-hop, amb Crotchet Fiona, Nelo, Mr O i espontanis. Black, black, black.

Bestial Beach Club

8. Bestial Beach Club

Club nocturn amb terrasseta, còctels i dj, als antípodes de l’ambient afro del Bella Bèstia, perquè a Barcelona hi ha moltes Barcelones. Aquí la cosa va de fer el guapo, dominar l’anglès i saber triar un bon gintònic. És a la platja del Somorrostro, on va néixer Carmen Amaya. Quin canvi!

Publicitat
Rates

9. Rates

Aquest curs passat les rates del districte de Sant Martí van envair l’Escola Fluvià. El CEIP es va haver de tancar abans d’hora per desesperació dels pares i satisfacció d’algunes criatures que comprovaven com les aliades de 'Ratatouille' i 'Geronimo Stilton' les treien de classe abans de vacances.

Esvalotadors

10. Esvalotadors

Els agrada fer el bèstia al final de les manifestacions amb la crema de contenidors i el trencament de vidres. N’hi ha hagut tota la vida, tant de professionals pagats per fer quedar malament els convocants de la protesta com d’espontanis que no poden contenir una ràbia sincera.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat