Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museu de les Cultures del Món
Museu de les Cultures del Món

Barcelona Top 10: Els 'hits' del 2015

Tanquem un any força intens a nivell d'esdeveniments per recordar. En seleccionem els 10 més destacats

Escrit per
Ada Castells
Publicitat
L’entrada de Colau

1. L’entrada de Colau

Aquest ha estat un dels moments estel·lars de la política municipal del 2015. Els qui la van votar estaven tan contents que la van voler acompanyar en un acte de presa de possessió que normalment no fa ni fred ni calor a la gent del carrer. En aquesta ocasió, la plaça estava plena.

La Via Lliure

2. La Via Lliure

Aquest 11 de Setembre, sota el lema Via Lliure a la República, els indepes van gaudir d’allò més. Realment els assessors dels convocants de les manis de la Diada són uns cracs de l’espectacle. No s’arriba al nivell disciplinat de Corea, però des del cel els muntatges fan força goig.

Publicitat
El Mobile Word Congress

3. El Mobile Word Congress

Diuen que això de celebrar aquest congrés tecnològic a la nostra ciutat és l’hòstia, per això els organitzadors van estar tan contents el dia que es va confirmar que ens consolidàvem com a seu. Els hotelers, entre d’altres, es van fregar les mans i ja ofereixen habitacions per al 2016.

El gol de Messi

4. El gol de Messi

La UEFA ha premiat el gol que va clavar Messi al Bayern com el millor de la Champions del 2015. Ho han votat els visitants de la seva web i el segon ha estat el de Ronaldo al Liverpool. Dubtem que hi hagi gaire objectivitat, però així és el futbol.

Publicitat
El concert de Madonna
©Kevin Mazur

5. El concert de Madonna

Concretament el moment estel·lar es va produir el 24 de novembre a les 22.15 h al Palau Sant Jordi, quan l’artista nord-americana va aparèixer a l’escenari, després de més d’una hora d’espera. Són coses que passen quan s’ha de controlar que entre 16.000 persones no es coli cap jihadista.

La Primitiva

6. La Primitiva

Per a moment estel·lar el que va viure l’anònim guanyador de La Primitiva que va invertir 8 euros en un número i en va rebre 101.724.559 amb deu cèntims, un premi rècord que li va expedir l’administració 328 de Barcelona per al sorteig del 15 d’octubre. Encara deu ser ric!

Publicitat
Laura Huerga

7. Laura Huerga

L’editora de Raig Verd segur que no ha oblidat el moment en què li van dir que, contra tot pronòstic, la bielorussa Svetlana Alexiévitx guanyava el Nobel de Literatura 2015. La petita editorial catalana ja feia mesos que tenia previst publicar 'La fi de l’home roig'. Quina empenteta!

El nou Museu de les Cultures del Món

8. El nou Museu de les Cultures del Món

Al febrer estrenàvem aquest espai amb seu a les cases Nadal i Marquès de Llió del carrer de Montcada, amb 500 peces provinents d’Àsia, Amèrica, Àfrica i Oceania. La majoria de barcelonins van estar molt cofois amb la novetat, però encara no hi han anat. Ai, això de la cultura...

Publicitat
La nova xarxa de bus

9. La nova xarxa de bus

Al febrer d’aquest any es va dir que a la tardor ja tindríem en marxa l’H4, el V11 i el V13, però no estan enllestides i no les podem posar encara entre les grans novetats del 2015. Haurem d’esperar al 29 de febrer de l’any vinent, però les posem a la llista per no oblidarnos de les promeses.

Sol Picó

10. Sol Picó

Al juliol va estrenar 'WW (We Women)' al Mercat de les Flors en el marc del Grec, un projecte col·laboratiu sobre la dona contemporània elaborat amb coreògrafes de diferents països. No va ser una actuació massiva, però els qui hi van anar, se’n van endur un munt d’impressions per pair.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat