Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zona Banys Fòrum
Foto: Scott ChasserotZona Banys Fòrum

Barcelona Top 10: Indrets lletjos

El Poble Espanyol, la plaça de Catalunya, l'estació de Sants... Seleccionem 10 indrets de la ciutat on no ens hi quedaríem a viure!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

No ens podem queixar. En línies generals, Barcelona no és una ciutat horrible. El mar, el clima, l'orografia i la barreja entre tradició i modernitat de l'arquitectura l'han convertit en un reclam turístic de primer nivell. No obstant això, hi ha alguns indrets de la ciutat que són especialment antiestètics i lletjos. Hem seleccionat 10 d'aquests llocs, espais de la ciutat on no ens hi quedaríem a viure ni per tot l'or el món!

La plaça de Catalunya

La plaça de Catalunya

És una pena, però no hi ha per on agafar-la. Ni tan sols quan està ocupada per tendes, millora. Entre l’edifici d’El Corte Inglés, el de l’FNAC, les parades dels busos turístics i l’escultura del Subirachs, que ja no va poder fer res per arreglar-ho, tenim un bon nyap en ple centre.

El Poble Espanyol
© Natalie Pecht / Time Out

El Poble Espanyol

Com a mínim, aquest llogarret de ficció queda amagat dins de la muntanya i s’ha convertit en un lloc d’oci que n’ha fet oblidar la voluntat pedagògica. Ara bé: només la idea de fer un parc temàtic de les regions d’Espanya fa agafar urticària. La realització, ni esmentar-la!

Publicitat
La Vall d'Hebron

La Vall d'Hebron

També sembla un parc temàtic, però de malalties. Tot i la qualitat humana i professional dels qui hi treballen —fa poc ho he comprovat—, la bellesa arquitectònica hi brilla per la seva absència. Els edificis no estan conjuntats ni per casualitat i accedir-hi és tot un maldecap.

Estació de Sants

Estació de Sants

Mira que és lletja, i encara més si la comparem amb l’Estació de França, amb la seva volta forjada. La de Sants sembla un aeroport amb pretensions, però sense pistes d’enlairament ni botigues chic. Damunt, la plaça del davant no hi ha qui l’entengui, de desaprofitada com està.

Publicitat
Platja del Fòrum
© Scott Chasserot

Platja del Fòrum

D’acord, la sorra molesta perquè es fica entre els dits, però, substituir-la per ciment? Horror! Això és el que passa en aquest racó de mar transformat en piscina, amb ni una miserable ombra: els arbres raquítics no han pogut créixer enmig d’unes graderies que ningú no fa servir.

Entorn de la Sagrada Família

Entorn de la Sagrada Família

S’ha intentat millorar-lo amb els parcs, el llac, l’espai de jocs per als nens, però la realitat és que el turisme massiu s’ha imposat i ara en lloc d’un barri sembla un mostrari de botigues de records. Si Gaudí alcés el cap, es tornaria a fer atropellar per un tramvia.

Publicitat
La Pedrera
FOTO: La Pedrera

La Pedrera

Ens encanta, però ens recorda que hi ha obres que necessiten el seu temps de maduració. Potser ara les veiem lletges i en el futur uns faran cua per visitar-les. Si la casa dels Milà la coneixem amb aquest nom és per la mofa que en van fer els barcelonins de l’època i, ara, mira-te-la.

Els anuncis

Els anuncis

Sobretot aquells que són enmig del carrer amb les motos, els senyals de trànsit, les parades d’autobús, els plàtans... vaja, que no hi ha per on passar. Quan els van plantar, van dir que una cara seria per a informacions per als ciutadans i l’altra, per als anunciants. Encara riem.

Publicitat
Cases sense gent

Cases sense gent

És el més lleig de la ciutat: que hi hagi tanta casa abandonada o a mig fer, i tanta gent sense casa o a mig pagar-la. Mireu les carcasses dels edificis al Poblenou. Qui va dir allò que no hi ha estètica sense ètica? Doncs, això, apaga y vámonos. Ah, ho va dir el Valverde.

Maremagnum

Maremagnum

La idea d’allargar la Rambla per sobre del mar era bona i sorprenent, però, per anar on? Que no resultava que els barcelonins havíem donat l’esquena al mar i el volíem recuperar? Doncs el que hem recuperat són superfícies comercials, cinemes comercials, oci comercial... i el mar? El què?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat