Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Femen
Joseph Paris

Barcelona Top 10: Joves rebels

Poetes, feministes, emprenedors, activistes antisistema i fins i tot personatges manga. Aquests joves ens inspiren per rebel·lar-nos contra el sistema establert

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La rebel·lia és inherent a l'ésser humà. Diuen que les regles estan per trencar-les, i aquests deu joves d'ara i de temps passats, fins i tot de la ficció, ens diuen que lluitar per allò que es creu just ens fa lliures.

Èric Bertran

Èric Bertran

Als catorze anys no se li va acudir res més que demanar a uns supermercats que etiquetessin en català. On s’és vist? El van acusar de terrorista i va haver d’anar a l’Audiència a dir que era espanyol. S’hi va negar. Algú li devia dir que vivia
en una democràcia. Quin engany!
Enric Duran
unknown

Enric Duran

Qui tampoc no s’ho creu és aquest activista antisistema que el 2008 va aconseguir ‘reapropiar’ 492.000 euros de 39 entitats financeres per denunciar el capitalisme salvatge. Instem que no se’l conegui com ‘el Robin Hood dels bancs’ perquè és ridícul. Ell vola més alt.
Publicitat
Arthur Rimbaud

Arthur Rimbaud

El jove poeta maleït per excel·lència no podia faltar en aquest top de joves rebels. Encara que sigui francès, ja és
universal perquè continua inspirant rebels d’arreu, tot demanant-los que: “Tranquils, destrossin amb els seus socs
el jou que pesa sobre l’ànima i el front del món”. Ens inspira
en la lluita.
Arianna Puello

Arianna Puello

Qui també està feta una poeta (sense permís dels clàssics) és aquesta noia de Salt que crida en contra de l’'establishment' a força de rap. Les rimes consonants i amb molts insults funcionen, en la línia: “Ei, cabró, surt al balcó!”... Pobre Rimbaud, però el hip-hop, rebel, ho és.
Publicitat
Amina

Amina

Una de les ànimes de Femen. Aquí encara no en tenim cap de destacada, però sí que hi ha una pàgina de Facebook de Femen Catalunya. S’hi pot llegir: “Els nostres pits nus són les nostres armes, surt, despulla’t i guanya!”, o com dirien els rimaires: “Visca el mugró en rebel·lió!”
La neboda

La neboda

Tota família ha de tenir una neboda rebel. Potser encara no
és de Femen, però si les coses van per on tot indica, aviat no
ens tocarà altre remei que acompanyar-la a Londres a avortar. Ella pot ser la nostra rebel particular, la que ens
informa de tot el que s’està coent en la lluita.
Publicitat
La Marieta de l'Ull Viu

La Marieta de l'Ull Viu

Ens referim a la que va baixar la Font del Gat i va conèixer un soldat, destacat precedent de les nebodes i Femens d’aquest món. Noies amb els ulls vius. És clar que la interpretació metafòrica de les figues de moro, més val deixar-la per a filòlegs més preparats per als dobles sentits.
El timbaler del Bruc

El timbaler del Bruc

Durant la Guerra del Francès, un noi va aconseguir foragitar l’enemic tocant el timbal. Amb el ressò provocat per la muntanya de Montserrat, els francesos van pensar que els atacava un exèrcit. Malauradament, del timbal al 'drone', ja es veu que la indústria de matar ha evolucionat una barbaritat.
Publicitat
Son Goku

Son Goku

És japonès però aquí l’hem conegut parlant català. Els seus poders van més enllà que el simple so d’un timbal. Aquí del que es tracta és de trobar unes boles que atorguen dons especials i així es pot guanyar, no els soldats francesos del XIX, sinó els dolents de l’univers. No ens estem de res!
Els nois de Social Point

Els nois de Social Point

L’Horacio Martos i l’Andrés Bou no sabem si de nens volien ser Son Goku, però sí que de joves han muntat una empresa de jocs informàtics al Poblenou que s’ha convertit en la quarta europea del sector. Rere les aparences de bons nois, els seus exèrcits virtuals inspiren rebel·lions.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat