Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El petó de la mort, cementiri del Poblenou
Cementiris de BarcelonaCementiri del Poblenou

Barcelona Top Ten: Ensurts

Un recull d'algunes de les pitjors coses que han viscut o podrien viure els barcelonins

Escrit per
Ada Castells
Publicitat

Com és sabut, són moltes les coses que tenim en comú els barcelonins. Per exemple, la majoria de les nostres pors no les patim sols, les compartim amb la resta d'habitants de la ciutat. Això passa perquè hi ha desgràcies que estan a l'ordre del dia i poden passar a qualsevol. N'expliquem 10 que tots hem viscut o sabem que el més possible és que, tard o d'hora, ens toqui viure-les.

Cartes certificades
Correos

1. Cartes certificades

Tremoleu quan a l’intèrfon sentiu la frase sense verb: “Correu certificat”. Segur que serà una multa, tant pot ser de trànsit com d’hisenda, i no s’hi val a fer l’orni i fer-se passar per un altre perquè us acabaran pescant i la força de la llei caurà implacable sobre vostre. Quina por!

La bomba del Liceu

2. La bomba del Liceu

És un dels moments àlgids del terror d’una Barcelona que fa un segle va veure com creixia l’odi històric entre l’anarquisme i la burgesia. Se’ns explica al documental de Carles Balaguer, al best-seller Mariona Rebull, d’Ignasi Agustí, i a la mítica sèrie setantera La saga de los Rius.

Publicitat
Els petards

3. Els petards

Per als qui no som seguidors del futbol els petards fora de les temporades de revetlla són veritables ensurts, encara que ja ens hem acostumat a associar aquest soroll inesperat amb els gols del Barça, un equip que diuen que guanya molt.

La bici desapareguda

4. La bici desapareguda

Sí, quants cadàvers mutilats de bicicletes hi ha als aparcaments, als troncs dels arbres, als fanals? De vegades, en queda només la roda; altres cops, la carcassa o una cadena òrfena... i sempre podem imaginar la mala llet del pobre ciclista quan va veure que hauria de tornar a casa a peu.

Publicitat
El Museu de Cera
Ajuntament de Barcelona

5. El Museu de Cera

És un clàssic del gènere del terror i no és gens estrany, fins i tot a l’estiu s’hi fan visites nocturnes teatralitzades amb zombis espaterrants. Durant la temporada, però, algunes figures també espanten, com un Dalí que fa exactament la mateixa pinta que quan estava viu.

El cementiri del Poblenou

6. El cementiri del Poblenou

Si us va el tema de la necrofília turística, és un dels més bonics de la ciutat. En un dels panteons hi podreu veure l’escultura més terrorífica de Barcelona, El bes de la mort. Representa l’esquelet d’un àngel que està besant un noi de bon veure. No se sap si l’ha palmada de l’ensurt.

Publicitat
El veí de baix
©Maria Dias

7. El veí de baix

És un dels inconvenients de l’anonimat de les ciutats que sol afectar les dones que viuen soles. Ben sovint hi ha un veí a dalt, a baix, al davant, a prop, per telèfon, per internet... que es dedica a fer la punyeta. Són frustrats, amargats solitaris, mals bitxos que, per sort, sovint tenen por.

Neonazis
Nazi

8. Neonazis

No és que siguin nous perquè mai no han deixat d’existir, però hi ha èpoques en què s’envalenteixen i treuen el cap massa sovint per atacar els antisistema. Sempre ho fan en grup, disfressats d’escamot, 06 amb músculs de gimnàs, consignes de poca neurona i una cara d’odi que espanta.

Publicitat
L'últim bus

9. L'últim bus

La por de perdre’l pot provocar palpitacions, acceleracions de les cames, suor freda, paranoia i atac sobtat d’agorafòbia. Veus de lluny que hi és, arribes esbufegant a la parada i, de sobte, les portes es tanquen davant dels teus nassos. Nooooo, és pitjor que una pel·lícula de terror.

Les rates

10. Les rates

Els qui hàgiu perdut alguna vegada l’últim bus de la nit, us haureu adonat que passejar per la ciutat a l’hora fosca comporta tenir la companyia d’elles: les rates. En tenim un munt i no són, precisament, petites. Els entesos en plagues, però, diuen que ens mantenim en una bona proporció.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat