Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 6 raons per anar a veure Paraules Encadenades

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Paraules Encadenades
Paraules Encadenades

6 raons per anar a veure Paraules Encadenades

Descobreix el perill de la passió humana al teatre La Villaroel

Per Time Out en col·laboració amb Focus
Advertising

Aquest estiu La Villaroel aposta pel binomi Galceran-Belbel, creador de grans èxits teatrals, presentant una nova versió de la peça Paraules Encadenades. El director Sergi Belbel recupera aquest thriller psicològic que Jordi Galceran va escriure l'any 1995 i presenta una nova versió de la mà de Mima Riera i David Bagés. L'espectacle, que parla d'un psicòpata que segresta a la seva víctima i la porta a un teatre abandonat, el podreu gaudir del 27 de juny al 6 d'agost. Us posarà els pèls de punta!

Paraules Encadenades
Paraules Encadenades

1. Perquè és poc habitual veure un thriller al teatre

Quan sentim la paraula thriller allò que ens ve al cap és en Michael Jackson ballant envoltat de zombies o bé un plegat de pel·lícules que, amb més o menys èxit, han volgut remoure'ns les entranyes. El que està clar és que aquest és un estil poc explorat al teatre i que per aquesta raó aconseguir crear la tensió pròpia del gènere sense disposar dels recursos propis del cinema suposa tot un repte.

Paraules Encadenades
Paraules Encadenades

2. Perquè et mantindrà enganxat a la cadira

Una infermera i psicòloga és segrestada per un psicòpata, assassí en sèrie, que no sent cap remordiment i que després de cada acte enregistra en vídeo les seves sensacions. Ho explica a la seva última "víctima" mentre li mostra fotografies de les altres noies i li proposa jugar a un joc aparentment innocent: el de les paraules encadenades. A poc a poc s'anirà descobrint la veritable història de cada personatge... Cal dir res més?

Advertising
Jordi Galceran
Lluís Bernat

3. Perquè és una bona manera de recuperar un dels primers textos de Jordi Galceran

El dramaturg, guionista, traductor i també professor Jordi Galceran és una de les grans personalitats del panorama cultural català. A principis dels 90 va començar a regalar-nos les seves obres teatrals que sempre han triomfat tant en llibreries com en sales. Escriptor reconegut internacionalment i guanyador d'importants premis com el Butaca en diverses ocasions, és també molt reconegut per altres peces com Dakota (1995) o El mètode Gronhölm (2003).

Grec
Grec

4. Perquè forma part de la programació del Grec 2017

Saber que Paraules encadenades és partícip del programa d'estiu del Grec d'enguany dóna constància de la qualitat de l'obra. La raó? Que el famós festival internacional de teatre, dansa, música i circ que ja se celebra fa més de 40 anys, és un referent a escala europea perquè any rere any presenta els millors espectacles d'arts escèniques i les propostes més innovadores.

Advertising
Paraules Encadenades
Paraules Encadenades

5. Pels actors

Mima Riera i David Bagés són els únics (i valents!) protagonistes d'aquest espectacle. Gràcies al gran treball que hi ha hagut darrere, durant l'espectacle els dos actors aconsegueixen desprendre màgia passional i elèctrica mentre representen un joc cruel i despiadat. Segons el mateix director, són "dues bèsties escèniques que donen vida al text, dos actors que l'interpreten amb la velocitat adequada, la passió justa i l'equilibri perfecte en sadisme i humor". 

Paraules encadenades

6. Perquè és un clàssic del teatre català contemporani

Paraules encadenades només ha fet que collir èxit des que es va estrenar l'any 1998 al Teatre Romea. S'ha representat a quinze països, traduït a diversos idiomes i fins i tot se n'ha realitzat una adaptació cinematogràfica, dirigida per Laura Mañá. La seva història plena de matissos fa que un mateix text pugui continuar sent gaudit, malgrat el pas del temps, gràcies a les diferents interpretacions i enfocaments que hi ha en cada versió de l'obra.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising