Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
James Ellroy
James Ellroy

BCNegra 2018: les activitats imprescindibles

Repassem el programa del festival de novel·la negra de Barcelona de 2018, que estrena director

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

El BCNegra, festival de novel·la negra de Barcelona, enceta l'edició número 13 amb nou director, l'escriptor Carlos Zanón. Que no sabem si és superstició.

Imagineu-vos l’escena: l’estimat inspector es jubila amb estupor entre els companys, que veuen com agafa el relleu un policia ja conegut, amb bon currículum de casos resolts però que, tot i així, ha de demostrar la seva solvència, començant per fer-se seva la comissaria. "En Paco [Camarasa, el seu predecessor] és llibreter i jo soc escriptor, i això s’acaba notant", ens explica Zanón. "Serà un festival amb menys actualitat i més literari, que engloba diferents àrees que em poden interessar, com la música, la poesia i el còmic. L’he pensat com un llibre, amb un títol, Gos petit mossega, i amb un argument, l’assetjament", conclou.

Es parlarà del bullying a les escoles, però l’assetjament es respira a tots els àmbits de la vida. "Vaig pensar en els bullies de gimnàs, de bar, i en la gent corrent que s’aixeca contra el més poderós, persones que trenquen amb l’statu quo injust. Volia parlar de l’assetjament a l’escola, a les xarxes socials i també de gènere, però no el sexual, sinó que et paguin menys per ser dona, per exemple", afegeix.

La programació es concentra en una setmana, del dilluns 29 al diumenge 4, incloent-hi el cap de setmana pensant en la gent de fora de Barcelona, amb una quantitat de taules rodones, xerrades i projeccions aclaparadora –tot és gratis–, i que esquitxa punts de tota la ciutat.

Les activitats paral·leles inclouen una ruta en homenatge a Vázquez Montalbán, exposicions, activitats familiars, clubs de lectura negra a algunes biblioteques, un taller d’escriptura a l’Ateneu Barcelonès i molt, molt cinema negre. L’Institut Français dedica un cicle a Jean-Pierre Melville; cinefòrum noir a la Biblioteca Sant Antoni- Joan Oliver i les projeccions de 'Sed de mal', 'El sueño eterno' i 'Perdición' a l’Ateneu Fort Pienc.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat