Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Benvinguts a Pagès La Festa
Benvinguts a Pagès La Festa

Benvinguts a Pagès us proposa 500 experiències rurals en un cap de setmana

Del 30 de setembre a l'1 d'octubre la gran festa de la pagesia us convida a gaudir de més de 500 experiències en explotacions i empreses alimentàries, restaurants, allotjaments i activitats complementàries. No us perdeu aquesta 8a edició!

Time Out en col·laboració amb Generalitat de Catalunya
Publicitat

Si per a vosaltres és tot un ritual anar els dies de mercat a aconseguir els millors productes locals, segur que Benvinguts a Pagès La Festa us enamorarà! No només trobareu un paradís de productes gastronòmics collits i cuidats perquè tinguin els millors gustos, sinó que també podreu conèixer en persona a tots els autors que han suat de valent perquè així sigui, els pagesos, i les seves llars de treball. Com a novetat, aquesta 8a edició incorpora una nova categoria d'actors: els elaboradors alimentaris i petits artesans, que mostraran productes de proximitat i processos d'elaboració artesanals en els obradors. La 8a edició de Benvinguts a Pagès La Festa tindrà lloc el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d'octubre, arreu de Catalunya, per guiar-nos i ajudar-nos a saber l'origen i les qualitats dels productes que neixen al territori; per fer-nos valorar la feina dels treballadors que els fan possible; i per animar-nos a continuar consumint productes de proximitat la resta de l'any. Enguany ofereixen més de 500 experiències que us faran connectar amb el món de l'aliment de primera mà: visitant explotacions agroalimentàries, rutes per descobrir nous gustos i el patrimoni i els paisatges que els envolten i centenars de restaurants i allotjaments per viure el món de la gastronomia de la manera més còmoda i autèntica possible. 
Les explotacions es poden visitar els 365 dies de l'any, a més del cap de setmana de la Festa (amb reserva prèvia), ja que Benvinguts a Pagès Tot l'Any proposa una oferta sostinguda de visites de pagament a explotacions amb la que podreu gaudir d'una sorpresa extra: un taller experiencial!
Us sumeu a l'aventura pagesa? És ideal per anar tant amb parella com amb amics o amb una gran família! 
A la web de l'esdeveniment podreu cercar per tipologia de productes i per comarques i reservar la vostra visita gratuïta prèviament. No us oblideu de fer-ho, ja que serà obligatori presentar la reserva per gaudir de les activitats!
Continueu llegint perquè us expliquem tot el que podreu fer aquest any.

Tornar als orígens!

Amb aquesta festa de la pagesia, podreu viure i veure d'on s'extreuen tots els productes de la millor qualitat que amb tanta delicadesa han acabat als aparadors d'algunes botigues o a primera línia de mercats locals i gastronòmics. Explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país us obriran les portes per mostrar-vos el seu dia a dia, els seus processos i l'essència dels seus productes. Podreu veure'ls néixer, tastar-los i conèixer com arriben a la vostra llar des de diferents racons de tot Catalunya. A diferència d'altres anys, també podreu conèixer els elaboradors alimentaris i petits artesans.

Visites i tastos gratuïts

Durant la vostra visita, cada espai us oferirà un assortiment de tastos dels seus productes. Podreu tastar tota mena de productes, peix, carn, fruita i verdura, productes elaborats... I després, emportar-vos el que més us cridi l'atenció, omplint el rebost de provisions per tot l'any! Més del 80% del públic compra productes durant les visites gratuïtes. Les explotacions poden visitar-se tot l'any, a més del cap de setmana de la Festa (amb reserva prèvia), ja que hi ha una oferta sostinguda de visites de pagament a explotacions amb el que podreu gaudir d'una sorpresa extra: un taller experiencial!

Km0 les 24 hores

Teniu l'oportunitat de viure un cap de setmana immersiu, passant nit als allotjaments rurals, que durant el cap de setmana preparen ofertes especials. Les entitats organitzadores d'activitats complementàries del sector agroalimentari també tenen preparades algunes sorpreses amb descomptes; pels que teniu ganes de gresca pagesa, podeu baixar als pobles de la vora, que organitzaran fires gastronòmiques, xerrades divulgatives, visites, tastos...
I si voleu endinsar-vos fins a les profundes arrels dels orígens, també tenen preparardes una oferta de 16 rutes úniques de cap de setmana o bé d'una jornada, per facilitar les visites i fer més rodona l'estada a pagès. Us fascinaran amb paisatges espectaculars, patrimoni per tot arreu i la gastronomia més autèntica.

Cuidar del pagès i del món

De la mateixa manera que tots els petits productors cuiden els seus productes, aquesta festa vol valorar la seva feina i cuidar-lo, al seu torn. És una aposta decidida pel producte de proximitat, on reconnectareu amb el món rural de primera mà, sense abstraccions, descobrint què i qui hi ha darrere de tot el que mengem. El projecte s'emmarca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd I i el Farm to Fork europeu. De fet, ha estat una iniciativa clau en la valoració del jurat internacional per atorgar el reconeixement de Regió Mundial de la Gastronomia a Catalunya per a l'any 2025. Una Festa de la terra, de les persones i per a les persones!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat