Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Biblioteca Jaume Fuster

Biblioteques de Barcelona que obren els diumenges

Arriba l'època d'exàmens i, com sempre, és difícil trobar llocs on estudiar el cap de setmana. Aquí us en proposem uns quants!

Escrit per
Sara Biondo
Publicitat

Comencen els mesos d'exàmens dels universitaris i la selectivitat i, un any més, hi ha problemes per trobar llocs a prop de casa que obrin el cap de setmana i siguin tranquils i agradables. Us proposem set biblioteques de la ciutat que obren els diumenges (algunes tot el dia i altres només al matí). Vigileu que algunes demanen carnet universitari!

Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història de la UB
 • Què fer
 • Ciutat Vella

És una de les biblioteques més ben situades de la ciutat. Per aquest motiu, en època d’exàmens es dóna preferència als estudiants de la Universitat de Barcelona, tot i que si no està plena, pot entrar-hi gent de qualsevol facultat. Hi ha espai per a 700 persones. Compta amb quatre sales d’informàtica (77 ordinadors en total) i 12 sales de treball de fins a 10 estudiants. Com que tenen el conveni CSUC (Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya), els estudiants d’altres universitats també poden agafar llibres. La biblioteca ofereix programes docents i de recerca dels ensenyaments impartits en ambdues facultats: Antropologia, Arqueologia, Filosofia, Geografia, Història i Història de l’Art. També disposa d'una important cartoteca que conté mapes de totes les disciplines relacionades amb l'àmbit de la geografia.

Oberta diumenges de 9.30 a 20.30 hores.

Biblioteca de la facultat d'Economia de la UB
 • Què fer
 • Pedralbes

Just darrere de la facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, es troba una biblioteca molt gran i espaiosa en forma d'U. Compta amb diverses sales d'estudi (que s'han de reservar prèviament) i zones comunes amb taules llargues i endolls. En època d'exàmens, la biblioteca està oberta 24 hores però, si hi ha massa gent, només hi poden accedir estudiants de les universitats públiques de la ciutat. Disposa d'una àmplia colecció de llibres sobre els temes que s'imparteixen a la facultat, com ara Economia, Estadística, Sociologia i Gestió Cultural.

Oberta diumenges de 9.30 a 20.30 hores.

Publicitat
 • Què fer
 • Horta - Guinardó

Estudiar al campus de Mundet és com estudiar fora de Barcelona: una ciutat universitària amb totes les facilitats possibles per als estudiants. La biblioteca del campus ofereix els fons bibliogràfics de suport als programes docents i de recerca dels ensenyaments impartits a les facultats del campus: Mestre d'Educació Infantil, Mestre d'Educació Primària, Pedagogia, Educació Social, Treball Social i Psicologia; en total 150.000 volums. Tres pisos grans plens de prestatges amb llibres i illes amb taules entre ells fan agradable i silenciosa la biblioteca. A més, disposa de cinc sales amb capacitat de tres a sis persones i tres sales amb capacitat per a 16, 20 i 46 persones. Hi pot accedir tothom amb carnet universitari, tot i que en època d'exàmens, com a totes les biblioteques de la UB, si hi ha massa gent, es fa control de carnets.

Oberta diumenges de 9.30 a 20.30 hores.

 • Què fer
 • Pedralbes

Integrada a la Xarxa de Biblioteques de la Universitat Ramon Llull, és una de les biblioteques amb l'horari d'obertura més ampli de Barcelona. En època d'exàmens arriba a obrir fins a les 2 de la nit. Té un inconvenient: en període d'exàmens, només hi tenen accés els alumnes matriculats a qualsevol de les universitats que conformen la Ramon Llull.  Disposa de dues sales de treball en grup, 190 punts de lectura, 8 cubicles de treball i 12 ordinadors per a la consulta d'informació. No és gaire gran, així que per aconseguir bon lloc s'hi ha d'arribar d'hora. Un cop instal·lats, us hi podeu quedar tot el dia!

Obert cada dia de 9 a 24 hores.

Publicitat
 • Què fer
 • Gràcia

Inaugurada el 2005, un any més tard va guanyar el premi FAD d'arquitectura, un dels premis més prestigiosos que es concedeixen a l'Estat. Porta el nom de l'escriptor i assagista barceloní Jaume Fuster i és una de les biblioteques més noves i grans de la ciutat i també una de les poques obren els diumenges. S'hi fan molts actes culturals i exposicions i disposa d'un bon fons de llibres sobre viatges, a més de tot tipus de literatura. Té quatre pisos, un auditori, un amfiteatre, una sala d'exposicions, cafeteria, espai infantil, zona multimèdia i una sala de música i cine.

Oberta diumenges d'11 a 14 hores.

 • Què fer
 • Horta - Guinardó

És l'única biblioteca del districte Horta-Guinardó que obre els diumenges. Està especialitzada en novel·la contemporània barcelonina, a més de tot tipus de literatura per adults, joves i nens.  Hi ha un auditori i sovint s'hi fan actes de tot tipus, espectacles per a nens i sessions de música per donar a conèixer joves artistes i grups.

Oberta diumenges d'11 a 14 hores.

Publicitat
 • Què fer
 • Sant Andreu

És l'única biblioteca del districte de Sant Andreu que obre els diumenges. Inaugurada l'any 2002, es troba a l'edifici rehabilitat de l'antiga fàbrica de fils Coats Fabra. Porta el nom d'Ignasi Iglésias i Pujades, una de les figures cabdals del modernisme literari a Barcelona.
Hi ha espais amb aules multimèdia, auditoris i sales polivalents, a més de zones de només estudi. Té una àmplia agenda d'activitats i exposicions.

Oberta diumenges d'11 a 14 hores.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat