Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. Bompas & Parr
  Chris Terry
 2. Bompas & Parr
  Bompas & Parr
 3. Bompas & Parr
  Bompas & Parr
 4. Bompas & Parr
  www.designboom.com
 5. Bompas & Parr
  concreteplayground.com

Bompas & Parr experimenten la cuina amb lava

Cuinar amb lava ja no és una fantasia, és un experiment que els valents de ja han dut a terme, i amb èxit! Us ho expliquem.

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Si us penseu que en el terreny de les innovacions tecnològiques a la cuina ja està tot inventat és que no coneixeu Bompas & Parr, una empresa creada per dos amics i artistes britànics que fan art modern i experiencial basat en productes d’alimentació. Bàsicament es dediquen a crear experiències gastronòmiques diferents a gran escala amb l’ús de la tecnologia més avançada. Fins aquí la cosa semblà força normal, però si us expliquem que entre els seus experiments hi ha un bar -l’Alcoholic Architecture- on no has de tastar ni una gota d’alcohol per sentir-te embriagat, perquè només respirant les humidificacions del local ja et notes una mica trompa; o que s'han atrevit a cuinar amb lava de volcà... segur que el vostre concepte ja ha canviat radicalment! Les experiències més inversemblants es poden fer realitat de la mà d’aquests mestres que converteixen tot allò que toquen en obres d’art culinàries úniques i irrepetibles.

Ja sabeu que la màxima dels grans cuiners és buscar sempre la innovació, superar-se amb la creació de nous plats o maneres de fer-los. El xef Sam Bompas va voler anar més enllà amb el tema de les barbacoes i va decidir experimentar amb una nova forma de cuinar la carn: amb lava a més de 1.100 °C. Per fer aquesta graellada insòlita es van desplaçar fins a la Universitat de Syracuse a Nova York on el professor Robert Wysocki els va deixar el seu forn industrial de bronze, per a la creació de volcans artificials sobre els quals van cuinar. Després de la cocció, Bompas va afirmar que era de les millors carns que havia tast a la vida.

Un dels valors principals d’aquesta empresa és que han sabut capitalitzar i donar prestigi a un dels seus productes culinaris més versàtils, però alhora més ignorats: la gelatina, amb la qual han creat estructures increïbles com un mapa dels Estats units, gelatines de neó i fins i tot gelatines explosives. Però allò que veritablement exploren els seus projectes és com el gust del menjar s’altera amb l'altura, la profunditat i la densitat. Segur que a més estan boníssimes!

Si l’any que ve teniu previst anar a Londres i sou fans de les gastro-novetats us recomanem que aneu al Museu Britànic d'Alimentació, institució cultural del món dedicat per complet a l'art del menjar, que pròximament obrirà les portes a la capital britànica. I com no potser de cap altra manera, Bompas & Parr, els mestres de la resolució als fogons, hi estan posat el seu granet de sorra col·laborant en la selecció dels diferents artistes.

Aquesta mostra us guiarà per les seves exposicions i experiències per mostrar-vos els elements més emocionants dels aliments. El que busquen és canviar la vida de les persones ajudant-los a considerar allò que mengen, difonent els coneixements al voltant de la nutrició i la salut i reconèixer el seu paper en la cultura. No us ho perdeu, a més d’interessant segur que serà una experiència molt i molt enriquidora! Que no us ho expliquin!

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat