Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
San Miguel
San Miguel

Bufa les espelmes amb San Miguel

La famosa cervesa celebra el seus 60 anys a casa nostra amb moltes sorpreses

Time Out en col·laboració amb San Miguel
Publicitat

'De la Terra al món. Feta a Lleida' és la nova campanya de San Miguel que busca reivindicar els seus orígens lleidatans sense renunciar a la mirada global i a l'estil de vida explorador. Amb motiu del 60 aniversari, la cervesa ha rodat un espot, ha organitzat festes, rutes, concerts... i a més ha llençat una edició limitada per homenatjar la seva història a Catalunya. A nosaltres només ens falta dir, moltes felicitats!

1. Els orígens asiàtics

Molt pocs ho saben però San Miguel va néixer l'any 1890 a Manila quan Filipines encara era colònia espanyola. De fet, allà és la cervesa nacional! Fundada per Enrique María Barreto, empresari d'origen espanyol, va ser la primera cervesera del sud-est asiàtic. I sabeu què? La fàbrica es trobava al barri de San Miguel, d'aquí rep el seu nom.

2. Les arrels catalanes

El 1946 va nèixer La Segarra S.A., una empresa basada en l'elaboració de malta amb seu a Barcelona i centre de producció a Cervera. Set anys després, els fundadors volien expandir l'empresa i transformar la seva malta en cervesa. Després d'estudiar el mercat, van decidir contactar amb Andrés Soriano, president d’un important grup financer, que produïa cervesa sota la marca San Miguel, i viatjar a Filipines. El desembre de 1957, La Segarra S.A. s'estableix a Lleida i passa a anomenar-se San Miguel, Fábricas de Cerveza y Malta S.A començant així la història de la cervesa tal com la coneixem avui dia.

3. Una edició limitada plena d'història

Les primeres ampolles de cervesa envasades a la planta lleidatana, el primer cop de la marca a l’Estat espanyol, van sortir al mercat coincidint amb la festa major de maig de 1957. Ara, San Miguel vol relatar la seva arribada al nostre país amb una edició limitada que estarà disponible només en establiments d'hostaleria de Catalunya. A través d'una sèrie de tres imatges, la marca reflecteix els moments més rellevants del seu origen: l'arribada des de Manila al port de Barcelona, la inauguració de la planta a Lleida i la recerca dels millors ingredients per crear una cervesa única.

4. Un homenatge al bon gust

Amb l'objectiu d'acostar-se als gustos i tradicions de tots els consumidors de Catalunya, San Miguel ha preparat una ruta d'experiències cerveseres que s'allargaran tot l'any. Aquestes tindran lloc en esdeveniments emblemàtics de tot el territori català com ara l’Aplec del Caragol, la Transsegre o la Fira de Sant Miquel de Lleida. Però no només això, a Barcelona els podrem trobar a la fira de tapes Bcn Tast o a les festes de Gràcia, entre d'altres.

5. Celebrem les tradicions

La fàbrica de San Miguel comparteix amb Lleida més de mig segle d’història i sempre ha estat fermament compromesa amb el desenvolupament econòmic i social de la zona. És per aquesta raó que el Centre de Producció lleidatà és un dels principals eixos d'aquesta campanya. Ha sigut el lloc on s'ha donat el tret de sortida a la celebració i també serà l'espai on, el pròxim 16 de setembre, es farà un gran concert amb tots vosaltres per posar el fermall d'or a l'aniversari.

 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat