Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festes de Gràcia 2018
Foto: Maria Dias

Carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia 2018

Així llueixen els carrers i places del barri de Gràcia. Ja els heu visitat?

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Durant la Festa Major, passejar per Gràcia és viatjar a l'altra punta del món. També a universos fantàstics que els veïns de la Vila han inventat i construït durant mesos de feina col·lectiva i altruista. Ja tenim els guanyadors d'aquest any: el primer premi és per al Carrer de la Llibertat, el segon per al Carrer Verdi i el tercer lloc del podi se l'enduu Plaça Rovira i Trias. Aquí us deixem una llista amb tots els 21 carrers i places que hi participen enguany i que podreu veure fins dimarts 21. 

NO T'HO PERDIS: La guia de la Festa Major de Gràcia

Carrer de la Llibertat
© Festa Major de Gràcia

1. Carrer de la Llibertat

Sota el nom de Sons Rurals, des del carrer de la Llibertat s'allunyen de l'asfalt de la ciutat i se'ns emporten cap al camp. Uns metres de la Vila de Gràcia són ara territori de palla, d'estables i de masia catalana. No patiu, que no hi falta la barra!

Carrer de Verdi
© Festa Major de Gràcia

2. Carrer de Verdi

Ave Verdi! Des d'un dels centres neuràlgics de Gràcia aposten per un viatge espacial i temporal fins a l'Antiga Roma. Hi trobareu una font de color de vi coronada per l'hedònica figura de Baco, un cel de parres i una invitació a viure com autèntics emperadors. 

Publicitat
Plaça Rovira i Trias
© Festa Major de Gràcia

3. Plaça Rovira i Trias

Benvinguts a la Sastreria Rovira i Trias, la més sofisticada sasteria modernista, on trobareu l'última moda en barrets, vestits i altres accessoris que les modistes cusen amb les seves màquines, també instal·lades a la plaça. Al·lucineu amb tot el que es pot fer amb paper de diari i molta imaginació. 

Carrer de Jesús
© Festa Major de Gràcia

4. Carrer de Jesús

Despertadors riallers, atrapasomnis i ovelles encarnen el món dels somnis al carrer de Jesús. Els alumnes de l'escola Patronat Domènec han estat els encarregats de fer les propostes de decorat pel carrer, fet majoritàriament amb material reciclat. 

Publicitat
Carrer del Progrés
© Festa Major de Gràcia

5. Carrer del Progrés

Progrés és més vital, Progrés és la jungla d'El llibre de la Selva de Rudyard Kipling i si us hi apropeu hi trobareu els seus protagonistes, Mowgli, Baloo, la serp Kaa i el tigre Shere Khan, que dona la benvinguda als visitants. 

Carrer de Joan Blanques (de baix de tot)
© Festa Major de Gràcia

6. Carrer de Joan Blanques (de baix de tot)

No cal que aneu fins a Porto per admirar la popular Llibreria Lello, un dels espais en què es va inspirar J.K. Rowling per a crear l'univers de Harry Potter. Els de la part de baix de tot del carrer de Joan Blanques reprodueixen la façana, el vitrall i la mítica escala de la llibreria portuguesa projectada per Xavier Esteves l'any 1906. Un doble homenatge a l'obra i a la literatura. 

Publicitat
Travessia de Sant Antoni
© Festa Major de Gràcia

7. Travessia de Sant Antoni

Si a Verdi tenim l'Antiga Roma, a la Travessia de Sant Antoni hi tenim l'Olimp; un Olimp fusionat amb el mític Studio 54, el legendari temple de disco de Nova York. Dos formats del paradís que barregen un pegàs rosa amb boles de disco. Hedonismes que també inclouen una recreació de la façana de la Sala Apolo que fa caure de cul davant del Centre Artesà Tradicionàrius. 

Carrer Fraternitat de Dalt
© Festa Major de Gràcia

8. Carrer Fraternitat de Dalt

Convertir un carrer en un celler tradicional ha estat el repte que s'han marcat des d'aquest tram del carrer Fraternitat. I ho han aconseguit: aquí podreu veure tot el procés d'un celler, de la premsa del raïm al mateix vi que podreu tastar a la sortida. Endavant!

Publicitat
Plaça de la Vila de Gràcia
© Festa Major de Gràcia

9. Plaça de la Vila de Gràcia

Els monstres han conquerit la Plaça de la Vila. Són monstres de colors vius, de la família d'aquells que fa uns anys ens va presentar Pixar, més amics que enemics. A la Plaça de la Vila en trobareu uns quants exemples, sobretot dos d'enormes, sota un cel d'estels de paper de colors. 

Carrer Fraternitat de Baix
© Festa Major de Gràcia

10. Carrer Fraternitat de Baix

E=v · t. Espai és igual a velocitat per temps. Sota aquesta fórmula, aquest tram del carrer Fraternitat se'ns enduu de viatge fora dels límits de la terra i lluny de la gravetat, cap a planetes desconeguts. 

Publicitat
Carrer de Joan Blanques de Baix
© Festa Major de Gràcia

11. Carrer de Joan Blanques de Baix

En un moment com l'actual en el qual estem vivint la desaparició de les abelles sense actuar de debò per a evitar-ho, al carrer de Joan Blanques els fan un gran homenatge: més de 500 abelles de diferents mides i materials (les petites són suros, les grans estan fetes amb ampolles de plàstic), sobrevolen els caps dels veïns i visitants envoltades de mel i de flors de colors. 

Carrer de Berga
© Festa Major de Gràcia

12. Carrer de Berga

Doncs sí, a Berga (Berga Gràcia, no Berga del Berguedà) hi ha una jungla amb papagais, flamencs, flors tropicals, palmeres i lianes. Que no us ho creieu? Aneu-hi i comproveu com puja la temperatura. 

Publicitat
Carrer Tordera
© Festa Major de Gràcia

13. Carrer Tordera

A Tordera ja ha arribat la tardor, abans que a qualsevol altra racó de la ciutat. Així ho demostra un sostre de fulles de tons marronosos, taronges i vermells, i els bolets que, de sobte, han sortit a prop dels portals de les cases. 

Carrer de la Providència
© Festa Major de Gràcia

14. Carrer de la Providència

Des de Providència aposten per fer feliços els més menuts i han aplegat alguns simpàtics heroïs com la tropa de la Patrulla Canina i la Peppa Pig, amb casa i família inclosa. Atenció al bonic sostre de núvols, que ha estat fet amb la col·laboració de nens i nenes. 

Publicitat
Carrer de Maspons
© Festa Major de Gràcia

15. Carrer de Maspons

Que viva México, Maspones! Un altre viatge a milers de quilòmetres de casa. Els del carrer de Maspons ens apropen Mèxic. El Mèxic dels barrets i les ranxeres, el de les calaveres i els colors, el de la selva i la cultura maia. Un mezcal a la seva salut!

Carrer de Puigmartí
© Festa Major de Gràcia

16. Carrer de Puigmartí

'Aloha!', ens diuen des del carrer de Puigmartí, convertit en Hawaii que, si fa no fa, té la temperatura de Barcelona a l'agost. Un sostre guarnit amb lianes de flors de colors ens convida a relaxar-nos amb una beguda ben fresca entre les mans. 

Publicitat
Carrer de La Perla
© Festa Major de Gràcia

17. Carrer de La Perla

A la Festa Major de Gràcia, la celebració conviu sempre amb l'esperit de reivindicació i de denúncia. Des del carrer de la Perla i amb l'obra Barcelona Parc d'Atraccions, els veïns critiquen el model de turisme depredador de la nostra ciutat, convertida en un parc d'atraccions. 

Carrer Perill
© Festa Major de Gràcia

18. Carrer Perill

I més videojocs! Benvinguts a Videojocs Perill, carrer on haureu d'esquivar blocs de Tetris fets amb brics de llet i il·luminats amb leds i a on us topareu amb els grans protagonistes dels principals videojocs de la història, de Mario Bros a Donkey Kong. 

Publicitat
Carrer de Ciudad Real
© Festa Major de Gràcia

19. Carrer de Ciudad Real

Totoro i els seus amics, el món de Miyazaki és el que trobareu al carrer de Ciudad Real. Passejeu-vos entre esperits japonesos, com si fóssiu la nena Chihiro descobrint els personatges i ànimes que conviuen amb nosaltres sense que els veiem. Sobre l'escenari, una imatge del mític Porco Rosso ens recorda que és millor ser un porc, que un feixista. 

Plaça del Poble Romaní
© Festa Major de Gràcia

20. Plaça del Poble Romaní

'Ederlezi' és la paraula amb la qual els romanís celebren l'arribada de la primavera i és també el nom d'una cançó que es gairebé un himne. Els veïns de la plaça del Poble Romaní ens apropen l'alegria i els colors de la seva cultura amb un homenatge a l'Ederlezi. 

 

Publicitat
Carrer de Mozart
© Festa Major de Gràcia

21. Carrer de Mozart

Enyoreu l'Space Invaders, el Pacman, i l'Street Fighters? Correu cap a Mozart, convertit en paradís de videojocs i marcianets, una oda als anys d'or dels videojocs feta amb donacions de material tecnològic reciclat i a on trobareu màquines per jugar a ple carrer. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat