Cicle Making Africa: Immersions a l'univers africà

Què fer, Centres culturals Gratis

Time Out diu

Si el coneixement general de l'Àfrica per part d'occident és més aviat escàs i superficial, el del videoart africà és un abisme. De fet el videoart és probablement una de les disciplines artístiques menys conegudes i desenvolupades al continent, que tot i així en els últims anys ha vist créixer un planter d'artistes  que amb aquesta expressió reflexionen al voltant de la seva identitat, l'entorn, la política i la societat on viuen.

La decisió d'iniciar aquest cicle de tres mesos amb una disciplina minoritària té tot el sentit del món. Així ho expliquen Tania Adam i Sarah Ardite de Radio  Africa Magazine: "Aquest cicle vol ser una descontextualització total de l'Àfrica que es coneix a occident". Oblideu-ho tot, comencem de nou.

Entre les peces que es projectaran hi ha obres com 'La Picnolepsia de Thsombe', de Gloria Oyarzabal, que narra la història de Moisé Thsombe líder de la secessió de Katanga (RDC, ex Zaire) acusat de l'assassinat del líder anticolonialista democràticament elegit P. Lumumba i exiliat a l'Espanya de Franco, o 'Afro Ciber Resistance', ciber-activisme psicodèlic a càrrec de la jove Tabita Rezaire.

La música, protagonista del cicle, va a càrrec de DJ Coulabily aka Bava Sy (Senegal/Barcelona), resident de Razz que actualment treballa en un projecte personal en el qual explora els ritmes africans, i DJ Edi Pou, de Za!.

Detalls

També t'agradarà