Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cinc motius per visitar el Saló del Còmic

Per un grapat de còmics

Publicitat

Aquest és el cap de setmana que els aficionats a les vinyetes havien marcat amb retolador vermell en les seves agendes: el dijous 11 d'abril comença el 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que s'allargarà fins el diumenge 14 al Palau 8 de la Fira de Barcelona. I encara que el recinte té 19.000 m2, són quatre dies d'activitats, novetats editorials i exposicions que queden d'allò més comprimides. A continuació us oferim la nostra tria per visitar el cap de setmana gran del còmic barceloní.

Tot i la crisi galopant, el principal teló de fons enguany del Saló del Còmic seran els còmics de l'oest. L'exposició Per un grapat de còmics comptarà amb uns 230 originals i una posada en escena espectacular, segons ha anunciat l'organització del Saló.

I encara que el màxims referent artístic del gènere del western siguin cinematogràfics, és innegable que obres com Blueberry de Moebius o Sargento Kirk d'H.G. Oesterheld i Hugo Pratt són petites obres mestres que han enriquit la cultura populat. Tots ells seran presents en aquesta mostra, també amb l'obra d'autors espanyols com Sunday de Víctor Mora i Víctor de la Fuente, Gringo de Manuel Medina i Carlos Giménez, o Manos Kelly d'Antonio Hernández Palacios

Els superherois no són éssers solitaris. Històricament també han unit les seves forces en sèries, encara que cadascun marcant el seu territori, per a lluitar contra malfactors cada vegada més poderosos. La Patrulla-X va sorgir en 1963, el mateix any que apareixia altre supergrup de Marvel, Los Vengadores. Ambdues sèries, obra de Stan Lee i Jack Kirby, compleixen aquest any el seu 50 aniversari que el Saló celebrarà amb una gran exposició. A més, alguns dels seus membres són protagonistes en 2013 de noves adaptacions cinematogràfiques amb Iron Man 3, Lobezno: Immortal i Thor: The Dark World.

Junts però no barrejats: La Patrulla-X i Los Vengadores oferirà una àmplia revisió del passat, present i futur dels personatges més poderosos de l'editorial Marvel. D'una banda, mostrarem una àmplia galeria dels principals membres de cada grup, explicant per separat la seva evolució i les principals fites de les seves respectives trajectòries. Per un altre, la mostra abordarà les seves aparicions més importants en tot tipus de pantalles (televisió, cinema i videojocs). Tota una delícia acolorida apta per a friquis i no friquis.

Sembla mentida, però ja han passat cent anys d'ençà del naixement de Miguel Ambrosio Zaragoza, ' 'Ambrós', el dibuixant que l'any 1956 va rebre l'encàrrec de posar dibuix a un guió de Víctor Mora sobre un personatge anomenat Capitán Trueno.

Per celebrar aquesta fita, el Saló vol retre un homenatge a aquest autor clau del còmic mitjançant una exposició amb una gran selecció de pàgines originals de l'autor, concentrada en personatges tan populars com El Jinete Fantasma, Chispita, El Capitán
Trueno
o El Corsario de Hierro, a més d'altres de les seves obres. La mostra compta amb la col·laboració d'Ediciones B, que cedirà pàgines originals.

La salut comercial dels superherois passa per diverses fases, i cadascuna els obliga a fer coses diferents: en els darrers anys, Batman i Superman, s'han casat, s'han mort i fins i tot han obert franquícies de justícia arreu del món. Ara bé, Superman ha acomplert els 75 anys de vida en plena forma i això el Saló ho celebra mitjançant una exposició molt especial: Els 75 anys de Superman, que tindrà tres parts diferenciades.

En la primera, es mostrarà als visitants tant la història del personatge com les seves principals col·leccions i arcs argumentals; igualment, es parlarà dels seus  amics, familiars i enemics, així com de les seves principals aparicions en cinema, televisió i videojocs. 

Un altre espai important en la mostra serà el dedicat als autors que han dibuixat a Superman al llarg d'aquests 75 anys. Un important elenc de signatures ocuparà una àmplia selecció de planxes originals dels còmics de Superman, amb portades i pàgines escrites i dibuixades per importants historietistes, incloent pàgines dels autors espanyols que han dibuixat a l'Home d’Acer.

Després del boom del còmic autobiogràfic, una saborosa i realista tercera via s'ha obert en el terreny de la novel·la gràfica: la dels autors que van sempre acompanyats de llapis i paper per plasmar tot el que els envolta des del seu particular punt de vista. Des de fa un temps, alguns d’ells han publicat aquests quaderns en forma de llibres. Els seus viatges poden ser per plaer, per encàrrec o per motius personals o periodístics. L’exposició Quaderns de viatge mostrarà algunes pàgines publicades i els mateixos quaderns originals.

L'exposició, que comptarà amb una escenografia molt viatgera, es dividirà per àrees entre Espanya, resta d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. S'hi podran veure obres i material personal d'autors tan prestigiosos com Miguel Gallardo, Paco Roca, Víctor Martínez, Alfonso Zapico, Liniers, Manu Larcenet, Susanna Martín, Florent Chavouet o Guy Delisle

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat