Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Cine ‘indie’ ianqui per estrenar

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Cine ‘indie’ ianqui per estrenar

Si vols descobrir les novetats que es couen al món del cinema americà, l’Americana t’obre les portes a descobrir 30 produccions de caràcter i esperit independent.

Advertising

L’Americana, el festival de Cinema Independent Nord- Americà, estrenarà a l’Estat una de les millors collites de cine indie de la dècada. Fins al diumenge 5, la quarta edició de l’Americana aterrarà a les sales dels cinemes Girona amb una variada programació de més de 30 produccions de caràcter i esperit independent amb films tan exquisits com Certain women, última i aclamada pel·lícula de la directora Kelly Reichardt, amb Kristen Stewart, Michelle Williams i Laura Dern. En un any especialment convuls en la política nord-americana, el cinema indie ha produït algunes de les propostes més arriscades i compromeses de les últimes dècades, sense desatendre la quotidianitat i la poesia de les petites històries. Un bon exemple d’això el trobem amb Weiner, una mirada a un dels últims escàndols de la política nord-americana. Es tracta d’una radiografia de l’explosiva campanya a l’alcaldia de Nova York del 2011, que acaba amb la carrera d’Anthony Weiner, prometedor congressista demòcrata casat amb la mà dreta de Hillary Clinton en la seva etapa com a secretària d’Estat. La programació d’aquesta quarta edició del festival també inclou títols com Wiener-dog, on un referent mundial del cinema políticament incorrecte, Todd Solondz (Happiness), torna amb una pel·lícula especialment càustica que relata les aventures d’un gos salsitxa que va canviant de propietaris. Amb un humor corrosiu que ens farà petar de riure. Una altra de les perles d’aquesta edició és My entire high school sinking into the sea, una cinta d’animació firmada pel dibuixant de còmics Dash Shaw, que fa la seva primera incursió en la gran pantalla. Una bogeria exquisida. Com a activitats paral·leles, enguany ens ofereixen la conferència El model audiovisual nord-americà. Experiències catalanes als EUA. A més, la coordinadora Catalunya Film Festivals també oferirà una xerrada a la Soho House, sobre nous públics. Per acabar-ho d’adobar, l’Americana Kids ens portarà tallers perquè els més petits també es puguin submergir en el món del cinema.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising