La consellera Garriga i Fiona Amargós, participant de l’antiga Escena25 | Foto: Arnau Pascual
La consellera Garriga i Fiona Amargós, participant de l’antiga Escena25 | Foto: Arnau Pascual

Les 5 claus per gaudir de la nova plataforma Cultura Jove (a preus especials!)

La Generalitat crea un nou programa per facilitar l'accés dels joves menors de 30 anys a la cultura, que substitueix l'antic Escena 25. Esteu planejant alguna sortida cultural? Aconseguiu ja la vostra entrada a un preu d'escàndol: de 5 a 20 euros!

Time Out en col·laboració amb Generalitat de Catalunya
Publicitat

Si teniu fins a 30 anys i sou uns apassionats dels plans culturals, preneu nota! La Generalitat ha creat una nova plataforma ideal perquè pugueu gaudir d'espectacles, museus, música, circ i altres esdeveniments a preus assequibles: Cultura Jove.
Us sona 'Escena 25', que ha deixat d'existir? Doncs aquesta nova iniciativa la substitueix, amb unes quantes diferències que faran que Cultura Jove sigui encara més complet i entretingut! El programa es va presentar el 17 de novembre a la sala La Paloma, amb una sèrie d'espectacles que reflecteixen l'actitud de Cultura Jove. Els protagonistes de la vetllada van ser la consellera Garriga, que va ser ovacionada pels joves de la sala, contents de les novetats d’aquesta plataforma; el pòdcast Salsa Romesco, en què Queralt Guinart i Marta Mas van conversar amb Nausicaa Bonnín; el grup Svetlana, que va fer pujar a l’escenari a Iñaki Mur i Àngel Llacer; i la DJ Meritxell de Soto. Un tastet de les experiències que podeu viure si aprofiteu la plataforma Cultura Jove!
Us expliquem totes les novetats del programa respecte a la seva antecessora i quines són les 5 claus per gaudir de la nova plataforma!

1. Sou joves fins als 30 (inclosos)

Escena 25 només permetia tenir preus especials si éreu menors de 25 anys... però el terme joventut és molt relatiu i encara més a dia d'avui. Per això, el nou programa Cultura Jove s'assegura d'incloure a totes les persones que tinguin des de 18 fins a 30 anys, perquè la visió tradicional de l'adultesa lligada a l'estabilitat econòmica és una fita complicada als 2000 (fins i tot sobrepassant la trentena d'edat). I és important que la cultura no tingui fre i que el jovent adquireixi hàbits culturals. Amb la nova plataforma, podreu dir amb orgull que sou joves fins als 30, que se us premiarà amb una entrada a bon preu.

2. Una cultura ben ample

La nova proposta és molt més generosa que Escena 25. No només amplia l'abanic d'edats, també de propostes culturals. Motiu pel qual el nom actual és 'Cultura Jove'. Es mantenen els espectacles d'arts escèniques i els concerts, tant d'equipaments públics com de privats, i s'hi afegeixen noves opcions: festivals de música, equipaments escenomusicals municipals i sales de proximitat. Ara podreu anar al teatre municipal més proper o a alguna sala de proximitat per veure espectacles en petit format a preu d'escàndol!

3. Només un grapat d'euros

20 euros és el màxim que us podrà costar una entrada! Els joves registrats podreu adquirir entrades entre un rang de preus de 5 i 20 euros, depenent del cost original de cada entrada. 5 euros serà el preu mínim, i el màxim seran 20 euros per aquelles entrades que, per al públic en general, valdrien més de 45 euros. Una entrada original de 10 €, us costarà 5€; d'11 a 14€, en pagareu només 7€; si originàriament el preu era 15€, us estalvieu 5€; de 16 a 30€, en total pagareu 12€ ; de 31 a 45, el preu final serà de 15€; i si són més de 45€, el valor final serà sempre de 20€. 

4. 24 h i entrades il·limitades

Podreu comprar entrades en qualsevol moment! Escena 25 funcionava només uns dies concrets i, ara, la web de Cultura Jove està oberta 24/7 durant tot l'any, perquè escolliu l'obra que voleu veure sense necessitar massa temps de previsió. I no tindreu límit d'entrades! Els més d'1.100.000 persones d'entre 18 i 30 anys que hi ha a Catalunya podran assistir a tants espectacles com vulguin al llarg de tot l'any. Què més es pot demanar?

5. Com aconseguir l'entrada?

El primer pas és inscriure's a la plataforma a través del web. El funcionament del programa és molt senzill per als inscrits: només han de seleccionar i reservar els espectacles i concerts als quals vulguin assistir entre els disponibles a la plataforma, comprar l'entrada i, posteriorment, recollir-la a la taquilla de l'equipament, sala o teatre on es faci l'espectacle que s'ha triat. Aquests joves podran assistir a tants espectacles com vulguin al llarg de tot l'any. A banda de gaudir de preus exclusius, la proposta de Cultura Jove també inclou altres activitats, com poden ser debats post-funció, sorteigs per assistir a espectacles i festivals i accions participatives amb professionals de la cultura. A més, Cultura Jove continuarà aquesta tasca de difusió de la cultura a través del programa 'El Camerino', una col·laboració amb iCat que s'emet setmanalment a YouTube.

Ja esteu preparats per aconseguir la vostra propera entrada jove?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat