Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 4 còctels de bartender pas a pas per a dies de festa
Luca Bonsignori, Brand Ambassador, Zamora Company, cócteles
Foto: Andrés Arranz Zamora Company

4 còctels de bartender pas a pas per a dies de festa

Luca Bonsignori, Brand Ambassador de Zamora Company, ens ensenya a preparar còctels d'autor que ho petaran aquestes festes. Seguiu els seus passos i sorpreneu els vostres convidats!

Time Out en col·laboració amb Zamora Company
Advertising

Com ens agraden els còctels per Nadal ... I encara més si un gran bartender ens ensenya a elaborar-los pas a pas! És per això que ens hem deixat aconsellar per Luca BonsignoriBrand Ambassador de Zamora Company i un expert del 'shake' cocteler, per saber quines són les últimes tendències en cocteleria i per aprendre a elaborar aquests còctels que no podran faltar a casa vostra aquestes festes si voleu ser l'amfitrió més enrotllat.
Zamora Company engloba grans marques que aporten un sabor únic als nostres còctels i que destaquen per la seva gran tradició, com el Ron Matusalem, fundat l'any 1872 a Cuba, i per haver revolucionat el món de la beguda, com el Martin Miller's Gin (el clàssic MMG), una de les ginebres més premiades del món. Els comencem a barrejar amb ingredients que ni us imaginaríeu?
Ens hem reunit amb Bonsignori a la moderna cocteleria La Tuerta Funky Castís, en ple centre de Madrid, perquè ens ensenyi com prepara quatre dels seus còctels d'autor amb aquestes dues cases, MMG i Matusalem, i les seves extensions.
Davantal, gel... I a barrejar com autèntics bartenders!

Zamora Company
Zamora Company
Foto: Andrés Arranz

1. Martin Miller's Winterful Gin Fizz

És hivern i no hi ha millor còctel que ens evoqui a aquesta època de l'any que el Winterful Gin Fizz de Luca Bonsignori. S'inspira en els capvespres hivernals dels pobles de nord d'Europa i incorpora un element molt comú de la cultura i gastronomia d'aquests països: el típic 'Mulled wine' de llocs com Dinamarca, Suècia o Noruega. Per fer-ho només heu d'incorporar espècies com la canyella, el cardamom o la mandarina al vi i llest! Comencem...
Per elaborar aquest còctel necessitareu 5 cl de ginebra MMG Winterful, que és la nova edició especial del clàssic MMG; 5 cl de suc de mandarina i sucre; 2 cl de clara d'ou, el 'Mulled wine' casolà preparat prèviament i soda de pomelo.
Poseu el suc de mandarina, el gin i la clara d'ou en una coctelera. Barregeu-ho tot primer sense gel i després torneu a fer-ho però amb gel.
Ja gairebé esteu: aboqueu-ho tot en un got ben fred, decoreu-ho amb canyella en branca i afegiu suaument el 'Mulled winefins a tenyir la copa i la soda d'aranja. Salut! O com dirien a Noruega... 'Jubel'!

Orient Express, Zamora Company, Luca Bonsignori, Brand Ambassador
Orient Express, Zamora Company, Luca Bonsignori, Brand Ambassador
Foto: Andrés Arranz

2. Martin Miller's Orient Express

¿Viatgem a l'Àsia més exòtica? El còctel Orient Express de Luca Bonsignori s'inspira en l'antic tren que recorria Europa des de Londres fins a arribar a les exòtiques terres asiàtiques. És per això que, com ens explica Luca, aquest còctel ens "condueix per un viatge d'aromes i sensacions". El toc final és un fum realitzat amb la pistola fumadora que, com explica l'autor, "ens recorda el fum que desprenia la locomotora de l'Orient Express".
Per preparar-lo necessitareu 5 cl de ginebra MMG; una culleradeta de mel de Yuzu; 1,5 d'elixir de Baies del Timor; mitja culleradeta de pebre de Sichuan; i soda. Ho teniu tot?
Doncs poseu tots els ingredients a la coctelera, excepte la soda. Barregeu-los i aboqueu-los amb doble colat en un got 'highball' de gel. Ara només heu d'afegir la soda i decorar-ho tot amb fum comestible d'aromes cítrics. Una delícia!

Advertising
Colonial Old Fashioned
Colonial Old Fashioned
Foto: Andrés Arranz

3. Matusalem Colonial Old Fashioned

El Colonial Old Fashioned de Luca Bonsignori us sorprendrà per moltes raons, però sobretot per un dels seus ingredients: la xocolata! Està fet amb un destil·lat 'top': el rom Matusalem que ha dormit durant 23 anys en bóta i que ara està més que preparat per muntar una gran festa en els vostres paladars. És un còctel que "simplement fa un gir minimalista" al rom i fa que els seus ingredients en destaquin les aromes i l'essència del vell Matusalem 23.
Per preparar-lo, necessitareu 5 cl de rom Matusalem de 23 anys; dues gotes de Bitter de xocolata (xocolata líquida); i una esfera de gel feta amb aigua de coco.
En un got fred, poseu l'esfera de gel i el rom, prèviament refredat. Afegiu les dues gotes de xocolata Bitter i barregeu suaument. El Bitter xocolata servirà per, segons ens explica l'autor, "potenciar els aromes i aquest sabor tan únic del rom". Finalment, decoreu el got amb pell de taronja i perles de xocolata. Que vagi i a triomfar entre els vostres convidats!

Cuba Libre Royale
Cuba Libre Royale
Foto: Andrés Arranz

4. Matusalem Cuba Libre Royale

En el còctel Cuba Lliure Royale de Luca Bonsignori la combinació del rom Matusalem de 15 anys amb el xampany brut ofereix un maridatge sorprenent. A més, és la representació en còctel d'una nova forma de consum. I és que, com diu Bonsignori, "és ideal per prendre a qualsevol hora del dia o de la nit i té molt baix contingut calòric, molt poc sucre" ... I tot i això és deliciós!
Per elaborar-lo només necessitareu 5 cl de rom Matusalem de 15 anys; 1,5 cl de xarop de Cola Fabbri; 3 cl d'aigua amb gas; i 5 cl de Champagne brut.
És d'allò més fàcil de preparar: en una copa ben freda, aboqueu el rom, el xarop i l'aigua. Barregeu tot i afegiu-hi el Champagne brut. Només us queda decorar la copa amb una rodanxa de llima i assaborir!

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising