Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Consells per un maridatge de 10

Consells per un maridatge de 10

Time Out en associació amb la DO Penedès t'ensenyem a maridar vins i plats perquè deixis als teus convidats bocabadats

Maridatge de 10
Maridatge de 10
Advertising

El maridatge de vins pot ser una tasca d'allò més complicada quan ets tu qui organitza el dinar o sopar, ja que has d'analitzar els sabors del vi que serviràs i el que els teus convidats menjaran amb ell. I no es una tasca fàcil! Estudiar el gust del vi i el menjar i els aromes que desprenen pot ser tota una aventura sensorial. Per posar-t'ho més fàcil, en col·laboració amb la D.O. Penedès, et facilitem uns quants consells per triar bé!

Primer els lleugers

La regla fonamental per un bon maridatge és servir els vins més lleugers al principi. Els vins suaus poden acompanyar una amanida, sopa o aperitiu. Així mateix, amb les aus o el peix, la millor elecció és un vi blanc o un vi negre que no sigui pesat. Per exemple, prova de maridar un xarel·lo amb ostres del Delta de l'Ebre, et lleparàs els dits!

Tria vins amb més cos quan serveixis plats més contundents, com els de carn vermella o plats de cullera. En canvi, escull vins blancs refredats per a les postres o vins blans escumosos per a finals amb xocolata. Pels amants del carquinyolis, proveu-los amb vins blancs dolços sobremadurats!

Troba l'equilibri

Recorda que els vins i els plats han d'estar compensats. Aparella el menjar de sabor complex amb vins de sabor simple i a la inversa. Cal que tinguis present que el tipus de menjar que serveixis pot canviar el sabor del vi, perquè les espècies que utilitzis cuinant interactuen amb els àcids i tanins del vi i poden fer-lo destacar o, pel contrari, dominar-lo. Vigila!

Per exemple, amb el menjar especiat i picant, escull un vi semisec o dolç, ja que la dolçor ajudarà mantenir l'equilibri. Els vins dolços i de poca graduació ajuden a no maximitzar les sensacions en boca.

 

Ja veus que amb una mica de planificació i sense trencar-te massa el cap, pots convertir una qualsevol vetllada en una agradable explosió de sabors. El millor consell és que pensis en triar un vi que t'agradi, del que gaudeixis bevent. 

Advertising