Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Cuentos escogidos

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Cuentos escogidos

Cuentos escogidos

Shirley Jackson

Per Carles Valbuena
Advertising

4 de 5 estrelles

Inquietants. Així són les històries de la nord-americana Shirley Jackson (1916-1965), i d’una manera inusual. Els relats de 'Cuentos escogidos' són un exemple d’aquesta capacitat d’introduir una indefinible sensació de desassossec en la realitat quotidiana. Com passa a 'La muela', un conte amb una atmosfera gairebé de malson on se’ns relata l’estranya peripècia d’una dona que emprèn un viatge nocturn en autobús a Nova York perquè la visiti el seu dentista. O 'Charles', la història d’un nen que explica cada dia a la mare el mal comportament d’un company d’escola. A les històries de Jackson sempre plana una intangible amenaça, alguna cosa no revelada que potser valdria més no saber. I Jackson, com a bona escriptora que és, deixa que sigui el lector qui intueixi o imagini allò que se’ns amaga o no se’ns diu. Seria el cas d’'El amante demoníaco', on una dona busca l’home amb qui s’ha de casar i la seva recerca va adquirint progressivament un to cada cop més angoixant.

Però sens dubte el conte més impactant, el més famós, és 'La lotería'. Quan un comença a llegir aquesta història sobre un sorteig que se celebra cada 27 de juny en un petit i tranquil poble americà difícilment pot imaginar-se el rumb que prendran els fets. Només dir que el relat té un desenllaç del tot sorprenent i imprevist, d’una crueltat esfereïdora.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising