Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Dalí Cibernètic

  • Què fer, Exposicions
  1. Exposició "Dalí Cibernètic"
    IDEAL Centre d'Arts Barcelona
  2. Exposició 'Dalí cibernètic'
    IDEALExposició 'Dalí cibernètic'
  3. Exposició 'Dalí cibernètic'
    IDEALExposició 'Dalí cibernètic'
Publicitat

Time Out diu

L’exhibició d’obres del pintor català mostra per primer cop una perspectiva futurista i cibernètica.

El centre d’arts digitals IDEAL presenta una exposició immersiva de les obres de Dalí on s’explora la idea d’art futurista més desconegut del pintor. “Dalí Cibernètic” exposa a partir de diverses sales interactives i immersives, les obres i dibuixos més rellevants de Dalí combinant intel·ligència artificial, hologrames i realitat virtual. Una nova perspectiva de l’art de l’artista que s’endinsa a l’univers cibernètic. 

La mostra fa un recorregut per diverses sales que posen en context la implicació que tenia Dalí amb la idea d’un art creat per màquines. Les sales d’immersió i de realitat virtual submergeixen als assistents en les seves obres surrealistes des d’aquesta nova perspectiva futurista. Aquesta mirada que ha fet l’IDEAL de la pintura daliniana neix de l’interès del geni surrealista per la cibernètica i els ordinadors. Dalí va ser un pintor interessat en la tecnologia que va treballar amb els primers ordinadors i creia que la creativitat acabaria sorgint de les màquines i que l’art del futur seria cibernètic i tecnològic. 

Amb la col·laboració d’Exibition Hub, Eyesberg i Loop Barcelona, entre d’altres, l’exposició està composta per diverses sales que creen tot l’univers futurista. Per exemple, el vistant podrà gaudir d’una projecció de 30 minuts que recorre les obres de Dalí amb un muntatge que inclou intel·ligència artificial. A més, l’exposició mostra un gran holograma usat per primer cop en una exposició d’art i convida al públic a una experiència de realitat virtual simulant el “viatge pels somnis” del que parlava Dalí. Tot aquest recorregut està acompanyat de sales interactives i informatives sobre el paper de la ciència i la cibernètica a la vida de l’artista.

Detalls

Adreça
Preu
Dl. 9€. De dm. a dg. adults 14,50€ i nens (3 a 12 anys) i majors de 65 anys 9€
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà