Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
VÍVID 2020
@VÍVID2020

L’enologia és divertida: descobreix la Costa Brava a través del món del vi

Per setè any consecutiu, l’experiència VÍVID aposta per una manera diferent de fer turisme per la costa i l’interior de Girona a través del vi de la terra, un plaer incomparable amb denominació d’origen

Time Out en col·laboració amb Patronat de Turisme de la Costa Brava
Publicitat

Una de les motivacions principals per viatjar, fer turisme i conèixer coses noves pot ser el nostre sentit del gust i de l’olfacte. Per a molta gent aquest motor seria probablement la vista –veure monuments i ciutats fascinants–, o el tacte, si ens agraden les compres, i fins i tot l’oïda si ens agrada la música i practicar idiomes. Però no menys cert és que la gastronomia té una força inqüestionable, i per endinsar-nos en paisatges desconeguts i aprofundir en altres cultures una bona via d’entrada pot ser la gastronomia. La cita anual que coneixem com a VÍVID –i que enguany celebra la seva setena edició– té com fet diferencial el vi: es tracta de celebrar la diversitat i la qualitat dels vins de la Costa Brava, i de pas incentivar la descoberta dels paisatges, els camins i els pobles de la terra amb l’al·licient de l’enoturisme. Diu la famosa frase llatina que “in vino veritas” (en el vi està la veritat). I no li manca raó: el vi és una excusa perfecta per conèixer, veure i comprendre el món.

La proposta de VÍVID vol ser, a més, un esdeveniment divertit. Durant un mes sencer, del 4 d’abril al 3 de maig, la proposta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona és que es pugui admirar i conèixer la varietat cultural de la zona a partir de visites a cellers, localitats i camps, en una mena de ruta del vi amb denominació d’origen de l’Empordà. En total, unes 50 activitats repartides durant tot el mes per fer tasts de vins, conèixer els paisatges i, fins i tot, fotografiar-los i penjar-los a Instagram (hashtag: #InstaVivid). Si vols conèixer les activitats amb més detall, aquí te les desglossem.

Tasts en llocs especials
Foto: @VÍVID2020

1. Tasts en llocs especials

Normalment, si anem a fer un tast de vi en una ruta enoturística, ho farem als cellers. És el lloc més adequat, lògicament. I en el cas de VÍVID, òbviament, n’hi haurà moltes visites a cellers. Però també tindràs l’oportunitat de fer tasts a llocs especials, com ara monestirs, cales o un vaixell de pesca. D’aquesta manera, podràs conèixer més aspectes de la Costa Brava, estretament vinculada a la seva arquitectura medieval i a las seva connexió íntima amb el mar. Aquestes activitats seran especials. Per exemple, al monestir de Sant Miquel de Cruïlles o a la cala Estreta podràs gaudir de tasts de bons vins, i també de maridatges amb formatge al celler Arché Pagès i amb xocolata al celler Mas Geli.

Amfitrions de qualitat
Foto: @VÍVID2020

2. Amfitrions de qualitat

Una de les propostes més atractives del VÍVID és participar amb la presència de personatges famosos que ens faran d’amfitrions a un celler o en una ruta en particular. És el que en diuen els ‘Tastos amb personalitat’, i que en aquesta edició ens permetrà conèixer als propietaris del celler Rendé Masdéu, de la Conca de Barberà, que va ser destruït per la riuada del riu Francolí de la passada tardor, i que es farà amb voluntat solidària. També podràs compartir vins amb l’escriptora Empar Moliner i molta més gent popular.

Publicitat
Un ‘escape room’ amb el vi com a protagonista
Foto: @VÍVID2020

3. Un ‘escape room’ amb el vi com a protagonista

Com el VÍVID també tracta sobre l’aventura i la diversió, una de les activitats estrella d’aquesta edició serà una ruta de sopars al voltant de la DO Empordà i que tindrà com fet més singular una ‘escape room’ a Es Portal Gastronòmic, a la vila de Pals, que girarà al voltant del tema del vi, i que et permetrà fer tasts mentre intentes resoldre l’enigma. D’aquesta manera, el vi i l’oci aniran de la mà en una experiència divertida i única.

Una proposta completament inclusiva
Foto: @VÍVID2020

4. Una proposta completament inclusiva

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona sempre s’ha apostat per ser inclusius. Això vol dir que ningú estarà exclòs de les activitats del VÍVID i que es prepararà tot per acollir també a persones amb mobilitat reduïda, invidents o sords. També hi ha preparat un tast especial al Wine Palace de Figueres on les explicacions es faran amb llengua de signes. Aquesta és una proposta per a tothom.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat