Una de les motivacions principals per viatjar, fer turisme i conèixer coses noves pot ser el nostre sentit del gust i de l’olfacte. Per a molta gent aquest motor seria probablement la vista –veure monuments i ciutats fascinants–, o el tacte, si ens agraden les compres, i fins i tot l’oïda si ens agrada la música i practicar idiomes. Però no menys cert és que la gastronomia té una força inqüestionable, i per endinsar-nos en paisatges desconeguts i aprofundir en altres cultures una bona via d’entrada pot ser la gastronomia. La cita anual que coneixem com a VÍVID –i que enguany celebra la seva setena edició– té com fet diferencial el vi: es tracta de celebrar la diversitat i la qualitat dels vins de la Costa Brava, i de pas incentivar la descoberta dels paisatges, els camins i els pobles de la terra amb l’al·licient de l’enoturisme. Diu la famosa frase llatina que “in vino veritas” (en el vi està la veritat). I no li manca raó: el vi és una excusa perfecta per conèixer, veure i comprendre el món.
La proposta de VÍVID vol ser, a més, un esdeveniment divertit. Durant un mes sencer, del 4 d’abril al 3 de maig, la proposta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona és que es pugui admirar i conèixer la varietat cultural de la zona a partir de visites a cellers, localitats i camps, en una mena de ruta del vi amb denominació d’origen de l’Empordà. En total, unes 50 activitats repartides durant tot el mes per fer tasts de vins, conèixer els paisatges i, fins i tot, fotografiar-los i penjar-los a Instagram (hashtag: #InstaVivid). Si vols conèixer les activitats amb més detall, aquí te les desglossem.