Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Vallbona
Maria Dias

Passejades insòlites: Descobrir Vallbona

Un passeig per camins desconeguts per arribar fins als barris de Singuerlín, Vallbona i Ciutat Meridiana

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Baixeu a la parada de metro Baró de Viver: sortireu al bell mig del garbuix d'asfalt elevat del Nus de la Trinitat. Llavors podeu agafar un dels ponts que creua el Besòs i anar a la llera de Santa Coloma. Passejar-se pel Parc Fluvial és un gust: ocells, herbei, la remor de l'aigua clara. Pujant a mà dreta hi ha el Parc de Can Zam –on Justo Molinero feia els seus mítics i multitudinaris festivals de Ràdio Teletaxi–, que s'enfila a la falda del Singuerlín, amb els seus enormes blocs de pisos de coloraines que es veuen des de l'autopista. És una zona residencial molt tranquil·la, que dóna al mar de plaques fotovoltaiques que cobreix el cementiri de Santa Coloma i a la serralada de Marina.

Camins desconeguts
Si seguiu el camí de la Font d'Alzina que s'hi endinsa, mitja horeta o més endavant, passat un bar i la font, trobareu un trencall amb un camí que puja cap al poblat ibèric de Puig Castellar i un altre que no indica on va. Si agafeu aquest, arribareu a un polígon amb gallines que toca a la carretera i el Besòs. Seguint el riu cap amunt, podeu tombar pel pont de Montcada i Reixac i fer una volta per la població. Si teniu set, al carrer de Reixagó hi ha uns quants bars on s'hi pot fer un tanto.

De la terrassa estant, veureu que sou al peu d'un turonet ple de casetes, el barri de Vallbona, un promontori encaixonat entre riu, autopista i vies del tren. Enfileu-vos-hi, que des de dalt hi ha una vista molt curiosa d'aquesta zona d'urbanisme espontani i assilvestrat. Podeu baixar per l'altra banda per on heu pujat, cap al gran pont que travessa quinze carrils d'autopista –gran experiència!– i que us durà a Ciutat Meridiana i Torre Baró. Just abans de creuar-lo, en veureu un altre de petit que passa per damunt d'un canal amb algun ànec escadusser: és un dels vestigis més llunyans i mal conservats del Rec Comtal barceloní, la històrica estructura hidràulica que duia l'aigua a ciutat des de temps immemorials! L'alcaldessa de Montcada en reclama la protecció i té tota la raó, perquè fa goig i dóna alegria al barri de Can Sant Joan.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat