Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Disseny i revolució

Arriba la tercera edició del primer festival de cinema documental dedicat a la moda i el disseny.Et presentem els cinc imprescindibles de la 3a edició del Moritz Feed Dog.

Publicitat

La tercera edició del Moritz Feed Dog, el primer festival de cinema documental dedicat exclusivament a la moda, arriba a Barcelona i ho fa amb més força que mai. Del dijous 30 al diumenge 2 se succeiran convidats especials, pel·lícules i un munt d’activitats. L’oferta és gegant i sabem que triar no és fàcil, per això et presentem la nostra tria amb els cinc imprescindibles del festival.

Franca: Chaos & creation
En aquesta pel·lícula, Francesco Carrozzini ens mostra un retrat íntim de la seva mare, Franca Sozzani, l’editora de Vogue Itàlia que va trencar totes les convencions del moment amb polèmiques portades que van redefinir el concepte de creativitat i, sí, també el de bellesa. Carrozziniensaproximaalseusorprenent univers creatiu.

Suited
La sastreria Binder & Keep de Brooklyn s’ha especialitzat a fabricar vestits de noces per a persones transgènere. Lena Dunham, la creadora de la sèrie Girls, plasma a la perfecció en aquest documental un univers sovint tacat per la miopia i la incomprensió social. Ens explica un seguit d’històries que giren al voltant de la comunitat trans i que reflecteixen els seus problemes quotidians, tan sovint desconeguts per la majoria de la gent. Binder & Keep és un dels escenaris que hi apareixen.

Out of fashion
Probablement has fet molts viatges, però segur que cap és tan cruent i intens com el que et fa fer Out of fashion. Un viatge que va des d’Estònia,finsalesplantacionsdel’Amèrica del Sud, passant també pels clarobscurs de les passarel·les de moda d’Europa i les explotacions humanes de Bangla Desh. El dissenyador Reet Aves pretén, així, canviar la indústria de la moda des de dins. Amb aquest film ens arriba també una crítica vidriòlica i dura sobre la globalització i el consumisme actual.

Dries
Has pensat mai com deu ser el dia a dia d’un dissenyador de moda d’alt nivell? Reiner Holzemer desvela totes les incògnites de la rutina del dissenyador Dries van Noten. La particularitat d’aquest film és que Holzemer va seguir durant un any sencer el dissenyador, capbussant-se de ple en el seu procés creatiu. Dries treu a la llum un món enigmàtic que, sovint, deixa més preguntes obertes que no pasrespostes,ihofaoferintunavisióíntimai propera d’un dissenyador brillant que fa més de 25 anys que és al sector.

To be a Miss
Qui més qui menys ha sentit a parlar del món que envolta l’univers de les miss a Veneçuela. Nenes que, des de ben petites, són empeses a cultivar la seva bellesa per ser les més boniques del país, sempre segons uns patrons rígids i unes normes fixades de manera fictícia i artificial. Però, quines conseqüències té aquesta pressió?

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat