Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
‘Sacarina’, de La Ruta 40
Foto: Barcelona Districte Cultural‘Sacarina’, de La Ruta 40

El Barcelona Districte Cultural torna amb més de 40 espectacles gratuïts!

A partir del 10 de febrer, els centres cívics de la ciutat s’omplen de creadors i creadores que ofereixen arts en viu i d'una programació musical liderada exclusivament per dones. No us ho perdeu!

Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

Dos cops l’any, el Barcelona Districte Cultural ens obre les portes dels centres culturals amb una programació gratuïta i per a tots els públics d’allò més sorprenent. I aquesta novena edició, la primera del 2021, és de les més ambicioses encetades fins ara. No només ofereix 27 noves propostes de teatre, dansa, música i circ sinó que, a més, repesca 17 propostes més que van haver de ser ajornades durant les dues darreres edicions anteriors a causa de la Covid-19.

Un total de 44 propostes d’art en viu, repartides en més de 250 funcions, a les quals cal sumar els títols que componen el Petit Cineclub i el cicle de cinema documental, així com activitats complementàries, tan presencials com en línia. Es podran veure al llarg de quatre mesos, en 31 escenaris de 29 equipaments repartits pels 10 districtes de la ciutat. Seguiu llegint, perquè us expliquem tot el que podreu veure fins al 29 de maig. Aneu reservant dates!

Circ, dansa i teatre per a tothom!
Foto: Barcelona Districte Cultural / ‘Molsa’, de Thomas Noone Dance

1. Circ, dansa i teatre per a tothom!

Entre els espectacles destinats a tots els públics, l’oferta és molt àmplia. En destaca ‘Molsa’, de Thomas Noone Dance, un espectacle que fusiona titelles, dansa, projeccions i un text preciós per narrar l’amistat entre un gos i una nena en temps de guerra. Si us agrada la dansa, no us perdeu ‘Interferències’, de La Banda, Street Groove, que combina claqué i danses urbanes. I els amants del circ gaudiran (i riuran) amb les acrobàcies i els malabarismes de Lazuz company, amb ‘Lazuz’,  els equilibrismes de Kolektivo Konika, amb ‘La punta de mi nariz’, les pallassades de la Cia. Anna Confetti, amb ‘a la Fresca’ i el teatre d’objectes i la màgia de la Cia. Don Davel, amb ‘Le Fumiste’.

Amb els més petits
Foto: Barcelona Districte Cultural / ‘Kl’aa, la teva cançó’, Inspira Teatre

2. Amb els més petits

Hi ha muntatges de títols coneguts, com ‘Els músics de Bremen’, un musical del Versus Teatre; d’altres menys coneguts i que val la pena descobrir, com ‘Caça-històries, el misteri del gran Rambutan’, una proposta divertidíssima d’Impro Barcelona.

També n’hi ha sense paraules i pensats per anar fins i tot amb els nadons, com ‘Kl’aa, la teva cançó’, d’Inspira Teatre, o ‘Una poma, un pomer’, de De_Paper. I de prestidigitació, mim i molta poesia, com ‘The postman’, de Txema Muñoz.

Música en femení
Foto: Barcelona Districte Cultural / Sara Terraza

3. Música en femení

La programació musical d’aquesta edició del Barcelona Districte Cultural destaca perquè totes les propostes estan liderades per dones. D’una banda trobem tres veus flamenques diferents: la més personal i amb consciència de classe de Queral Lahoz; la veu forta i fusionada d’Alba Carmona i la veu apassionada de La Chunga, que pren nom de la bailaora flamenca. També podreu gaudir del jazz, country, pop y hip-hop de Clara Gispert; de les cançons poètiques d’Anna Andreu, que presenta ‘Els Mals Costums’; del primer treball de Maria la Blanco, ‘Cantautora’, que a més de cantar toca la guitarra i la viola; de les veus fusionades de Las Karamba, al ritme del son, del txa-txa-txa, de la sasa, la timba i el rap... i de Sara Terraza & The Black Sheep, que barreja temes propis amb temes popularitzats per grans dones de la història de la música.

Propostes escèniques
Foto: Roser Blanch Gallego / ‘Els dies mentits’, SALA FLYHARD

4. Propostes escèniques

El Barcelona Districte Cultural també inclou una molt bona programació teatral, de temàtiques, estètiques i estils dispars. Hi trobareu propostes de tanta qualitat com ‘Els dies mentits’ (amb un premi Max) o ‘El pequeño poni’, totes dues produïdes per la Sala Flyhard;  ‘Llibertat Unplugged’ de Les Llibertàries, liderades per Gemma Brió; ‘Sacarina’, de La Ruta 40; ‘Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe the Sixth’, de LAminimAL Teatre; ‘Autónomos. El musical’,  de Versió Definitiva; o ‘Amy (& The Orphans), de La Niña Bonita.

Espectacles recuperats
Foto: Escenari Joan Brossa / 'Ocaña, Reina de Las Ramblas', de Marc Rosich

5. Espectacles recuperats

Entre les propostes que es reprogramaran de les dues edicions anteriors n’hi ha també de tot tipus. D’una banda, propostes escèniques com, per exemple, ‘Ocaña, Reina de Las Ramblas’, de Marc Rosich; ‘Les coses excepcionals’, amb Pau Roca; ‘Parrà’, de Miquel Barcelona i Marc Vilajuana; i ‘Los papeles’, d’Anthony Kmeid. També propostes per a públic familiar, com ‘Ni cap ni peus’, de Circ Vermut; ‘Polzet’, de Zum-Zum Teatre; i ‘El silenci d’Hamelin’, dels Farrés Brothers. I, per suposat, propostes musicals, amb Sabor de Gràcia, Mélodie Gimard, Magali Saré i les Ketekalles. Consulteu dates i programeu el vostre recorregut per Barcelona Districte Cultural, serà un no parar!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat