El bon rosat
El bon rosat

El bon rosat

Deixa't soprendre pels vins de la DO Penedès!

Publicitat

Saps per què hi ha tan pocs vins rosats a les cartes dels restaurants? Els vins rosats pateixen d'una mala fama que sorgeix de la idea que només els vins negres poden ser bons. Res més lluny de la veritat! El que cal tenir clar és que si volem un bon rosat, com amb tots els vins, tindrà un preu en consonància.

Elaboració

El vi rosat és molt sensible a la qualitat del raïm, que ha de ser al punt just de maduració i aromàticament expressiu, i és molt delicat d'elaborar. Per tant, no és lògic pensar que ha de ser més barat que un bon vi blanc o negre jove. Tenint en compte això, al Penedès hi ha una nova generació de vins rosats, amb més o menys intensitat de color i aromàticament complexes, que són grans vins.

Maridatge

Si tens ganes de provar-ne un, per a fer una bona combinació tens diverses opcions. Hi ha plats que gairebé demanen un vi rosat, com els arrossos, la pasta, especialment acompanyats amb peix i marisc com les paelles. També són ideals amb formatges blancs amb bona acidesa com la Mozzarella.

Pel seu sabor refrescant i saborós, són vins que combinen perfectament amb amanides, carns blanques o vegetals com les albergínies farcides. A més, poden ser una bona elecció sense compromís en un àpat en que hi hagi plats de característiques variades. Sense complexos!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat