Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El debat del turisme a Barcelona al FadFest’17

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

fasd

El debat del turisme a Barcelona al FadFest’17

Un festival de disseny que reflexiona sobre l’impacte del turisme

Advertising

El FadFest és el Festival de les Arts i el Disseny de Barcelona, que anualment reuneix alguns dels dissenyadors i creadors més importants del món. Enguany, el festival se centra en el turisme i proposa un debat necessari i de plena actualitat. Ramon Faura, arquitecte, músic i comissari d’aquest eix temàtic, en justifica la necessitat: “És un moment clau per parlar d’aquest tema i prendre decisions. Hi ha una certa alarma social i fins i tot els mitjans mainstream en parlen perquè afecta els ciutadans en el dia a dia”.

El tema, diu, ens afecta a tots: des del transport públic fins a l’habitatge, el risc que desaparegui el comerç local, la gentrificació, la pujada de preus de les botigues, els canvis als mercats... “Barris com l’Eixample i la Barceloneta no estan preparats per a aquest boom, ni des del punt de vista de l’estil de les finques ni pel que fa als serveis”.

Per abordar la qüestió, han fet un gran treball previ amb moltes entrevistes a agents del sector i han organitzat una exposició itinerant a dins d’un bus turístic: “Hi trobareu càpsules de vídeo curtes de temes com la mobilitat, els pisos turístics i l’augment de preu”. També hi haurà conferències d’especialistes en els diferents espais i cartografies molt visuals. I el dissabte 1 de juliol al vespre, festa gran a la plaça Reial, amb els visuals del col·lectiu Soy Cámara del CCCB, i els músics Jaume Pla (Mazoni), Raman Daniel i Florenci Salesas.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising